EUR: 323,51 Ft
CHF: 285,35 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Budapestre érkeztek a jövő operaénekesei

Minden eddiginél több versenyző részvételével kezdődött el tegnap a III. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny a Zeneakadémián.Marton Éva Prima Primissima díjas opera-énekesnő tegnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a versenyre 38 országból 145 énekes jelentkezett. Elmondása szerint a korábbiaknál másfélszer több, 94 jelentkező kapott meghívást az élő fordulókra. A magyar kormány által is támogatott verseny zsűrijében a szakma legnagyobbjai kaptak helyet, többek között Christina Scheppelmann, a barcelonai operaház művészeti főigazgatója, Vittorio Terranova, az F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Az énekverseny összdíjazása több mint 50 ezer euró (16 millió forint). A szombati döntőt a Bartók rádió, a vasárnapi gálát pedig az M5 élőben közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Múlt csütörtökön rendezte az Országos Bírósági Hivatal a Juhász Andor emléknapot, amely keretében belül a sajtó munkatársai meglátogatták a Magyar Igazságügyi Palotát.

 • Brüsszel megnyitná a határokat

  Brüsszel megnyitná a határokat

  Kövér László volt a vendége az ECHO TV Bayer Show című műsorának hétfőn. Az Országgyűlés elnöke kifejtette Ujhelyi István hazaárulása kapcsán, hogy a hülyeség demokratikus jog, míg nem ütközik törvénybe.

 • Bikinik a tengerfenékről

  Bikinik a tengerfenékről

  Kát magyar lány úgy döntött, hogy megtisztítják a tengereket a műanyaghulladéktól, de nem viszik messzire a víztől, hanem ott maradnak, és bikiniket gyártanak belőle.