EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Budapestre érkeztek a jövő operaénekesei

Minden eddiginél több versenyző részvételével kezdődött el tegnap a III. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny a Zeneakadémián.Marton Éva Prima Primissima díjas opera-énekesnő tegnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a versenyre 38 országból 145 énekes jelentkezett. Elmondása szerint a korábbiaknál másfélszer több, 94 jelentkező kapott meghívást az élő fordulókra. A magyar kormány által is támogatott verseny zsűrijében a szakma legnagyobbjai kaptak helyet, többek között Christina Scheppelmann, a barcelonai operaház művészeti főigazgatója, Vittorio Terranova, az F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Az énekverseny összdíjazása több mint 50 ezer euró (16 millió forint). A szombati döntőt a Bartók rádió, a vasárnapi gálát pedig az M5 élőben közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

 • Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.