2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Egyéb Érd

Buli volt az Alsó utcában

Már hajnaltól sürögtek-forogtak a szervezők meg a segítőik, hogy mire a vendégek megérkeznek, minden készen álljon: az ízletes ételeket előállító bográcsoktól a rangos, népszerű fellépőket váró színpadig.

Mint korábban beharangoztuk: Antunovits Antal önkormányzati képviselő, ötletgazda és főszervező szerint az immár városi programmá vált rendezvény profilja az utóbbi években némileg átalakult. Bál volt ez jó másfél évtizede, amikor először rendezték meg, de mostanra már buli lett.


Az elkészült étkeket Hajdú Ferenc plébános áldotta meg.

Padokat, asztalokat raktak ki, csakhamar elkészült a finom pogácsa, főtt a bográcsokban a pörkölt, és mint általában az ilyen rendezvényeken, ezúttal is halászlével „szerepelt” az Érd és Környéke Horgászegyesület. Az elkészült étkeket Hajdú Ferenc plébános áldotta meg.

Az Érd és Környéke Horgászegyesület ezúttal is halászlével „szerepelt”

 

Nemzetiségi művészeti csoportok is színesítették a programot

Délután négytől kezdődtek a színpadi énekes, táncos produkciók felnőtt- és gyerekcsoportok előadásában. Akinek kedve volt hozzá, ezúttal is tanulhatott horvát táncot.


Akinek kedve volt hozzá, ezúttal is tanulhatott horvát táncot

A gyerekeket ugrálóvárral és arcfestéssel várták, és csakhamar megérkezett a lufihajtogató bohóc is.

Délután négy órától felnőtt és gyermek táncosok vették birtokba a színpadot

Mindez azonban csak a keret vagy mondjuk úgy, a lehetőség volt ahhoz, hogy a rendezvény valódi városi eseménnyé váljon. Aligha tévedünk ugyanis, ha azt gondoljuk, hogy az evés-iváson, a táncon kívül nemcsak az Alsó utcaiak, hanem az Érd különböző részeiről ideérkező lakosok, a polgárok baráti beszélgetései, a szomszédok asztal melletti találkozásai emelték egyedivé, különlegesen hangulatossá a rendezvényt. Asztaltársaságok formálódtak, szóba kerültek a település történései, várható eseményei.

Aradszki András, a térség parlamenti képviselője (jobb oldalon) is üdvözölte a megjelenteket Fotók: Boros Sándor

Az Alsó utcaiak bálja tehát, túllépve a báli jellegen, olyan fontos városi eseményé alakult, amely a szórakozás mellett tartalmas elfoglaltságot is nyújtott a város lakóinak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek