EUR: 314,73 Ft
CHF: 278,83 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Cetlire írta áldozata nevét a soroksári gyilkos

Elfogása előtt egy papírlapra jegyezte fel áldozatának nevét és halálának időpontját R. Szilveszter, a soroksári kocogó nő feltételezett gyilkosa. Feljegyzéseit a rendőrök több más tárggyal – köztük egy naplóval és Kardosné Gyurik Krisztina mobiljával – együtt a sopronkőhidai börtönben foglalták le.

„Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25.” – ez a feljegyzés szerepelt azon a papírlapon, amelyet a nyomozók a napokban foglaltak le a soroksári futó nő feltételezett gyilkosának személyes tárgyai közül a sopronkőhidai börtönben. R. Szilveszter személyes tárgyai két darab fémszekrényben lapultak, ezek azok a holmik, amelyeket elfogása előtt foglaltak le, és szabadulása után kapott volna vissza.
Az, hogy az áldozat teljes neve és a gyilkosság pontos időpontja is szerepelt a vonalas, tépett papírlapon, amely más papírokkal együtt egy kartondobozban lapult, nemcsak hátborzongató, de cáfolhatja is a gyanúsított eddigi állításait. Ő ugyanis azt mondta a zsaruknak, hogy a kérdéses időpontban csupán segíteni akart az áldozatnak, aki egy ismeretlennel dulakodott. Ha ez így lenne, miért tartotta fontosnak felírni magának Kardosné Gyurik Krisztina teljes nevét, és egyáltalán honnan tudta azt? Ezenkívül a fémszekrények egy sárga színű kockás füzetet és az abban lévő naptárat, valamint 29 kézzel teleírt papírlapot is rejtettek.
A fentieken túl három SIM-kártyát, öt micro-SD-kártyát és négy mobiltelefont (két Nokia, egy Sony és egy Samsung típusút) is találtak R. Szilveszter szekrényeiben. Elképzelhető, hogy ezek közül a Samsung Krisztináé volt, ugyanis az áldozat egy ehhez a típushoz való, karra erősíthető telefontokot viselt, amelyet a gyilkosa letépett róla. Információink szerint a telefontokon felfedezték a gyanúsított vérét. A hvg.hu szerint pedig a nő nyakán talált véres kötéldarabon és Krisztina testén több helyütt is olyan vér-, nyál-, illetve ondómaradványokat azonosítottak a nyomozók, amelyek megfeleltek a férfi genetikai profiljának.
A zsaruk egy összetekercselt, fehér színű nejlonmadzagra is rábukkantak. R. Szilveszter meggyanúsítása után a rendőrség azt közölte, hogy a férfinál találtak egy kötelet, amely akár a gyilkos fegyver is lehet, amellyel a szerencsétlen áldozatot megfojtották.
Ismert: Kardosné Gyurik Krisztina gyilkosát öt évvel az elkövetés után, szeptember elején azonosították, miután a DNS-e egyezést mutatott a helyszínen és az áldozaton talált nyomokkal. R. Szilvesztert nem sokkal a gyilkosság után betörés miatt tartóztatták le, azóta is börtönben ült.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.