EUR: 315,69 Ft
CHF: 280,92 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Dunaújváros

Családi napot szervez a Szakképzési Centrum

„Centrumban a család” elnevezéssel szervez programot a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum pénteken. Az esemény célja, hogy játékos formában ismertessék meg az újonc diákokkal és családjukkal a centrumhoz tartozó iskolákat. 

– „Isten hozott buliként” is értelmezhető a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) által megálmodott rendezvény – mondta el az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Csapó Gábor főigazgató. A „Centrumban a család” névre keresztelt program lényege, hogy a kilencedikes diákok jobban megismerhessék egymást és iskolájukat.


– A négyévente történő megrendezés magyarázata egyszerű: így minden szakképzésben részt vevő diák a középiskolai tanulmányai alatt legalább egy rendezvényünkön részt tud venni. A mostani esemény mellett és után, év közben is szeretnénk kapcsolatot tartani a családokkal. A tanév végén megrendezzük a „Figyelj, anyu!” programunkat, ahol a kilencedikesek megmutathatják a szüleiknek, mit tanultak ez idáig. Szeptember 21-én mintegy 800 gólyánknak és közel 1000 családtagjuknak rendezzük meg a tanév nyitóbuliját – árulta el a részleteket a főigazgató.

A gólyák avatása délelőtt már az iskolában elkezdődik, majd az osztályok a város főterére vonulnak, ahol a polgármester köszönti a diákokat. Ezt követően közös zenés felvonulás indul a Városháza térről a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziumig a Dózsa György úton. Déltől benépesül a Lorántffy-sportpálya, ahol megnyílik a „CentrumLand”. A kilencedikesek különböző versenyeken vehetnek részt, amelyekért pontokat kapnak. Sőt az a diák, aki „bevarázsolja” a szüleit, testvéreit a rendezvényre, pluszpontot kap. A pontverseny állását az erre az alkalomra létrehozott centrumbanacsalad.hu weblapon lehet majd nyomon követni. Ezúttal kifejezett kérés volt, hogy a diákok hozzák magukkal a mobiljukat, hogy az ingyenes wifivel „beszórt” pályán nyomon tudják követni a pontjaikat. A pontok pedig értékes fődíjat érhetnek: az első helyezett osztály egymillió forint értékű kirándulással lesz gazdagabb. A második félmillió, a harmadik 250 ezer forintot kap. A rendezők abban bíznak, hogy ezekkel a díjakkal is hozzá tudnak járulni, hogy a nálunk tanuló diákok szép élményeket szerezzenek diákéveikben. A buli nagyszínpadán nem akármilyen neveket üdvözölhetünk: a diákok kérésére Raul, majd a Children of Distance zenekar fellépése koronázza meg a rendezvényt.


Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.