EUR: 332,24 Ft
CHF: 302,52 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb Dunaújváros

Családi napot szervez a Szakképzési Centrum

„Centrumban a család” elnevezéssel szervez programot a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum pénteken. Az esemény célja, hogy játékos formában ismertessék meg az újonc diákokkal és családjukkal a centrumhoz tartozó iskolákat. 

– „Isten hozott buliként” is értelmezhető a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) által megálmodott rendezvény – mondta el az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Csapó Gábor főigazgató. A „Centrumban a család” névre keresztelt program lényege, hogy a kilencedikes diákok jobban megismerhessék egymást és iskolájukat.


– A négyévente történő megrendezés magyarázata egyszerű: így minden szakképzésben részt vevő diák a középiskolai tanulmányai alatt legalább egy rendezvényünkön részt tud venni. A mostani esemény mellett és után, év közben is szeretnénk kapcsolatot tartani a családokkal. A tanév végén megrendezzük a „Figyelj, anyu!” programunkat, ahol a kilencedikesek megmutathatják a szüleiknek, mit tanultak ez idáig. Szeptember 21-én mintegy 800 gólyánknak és közel 1000 családtagjuknak rendezzük meg a tanév nyitóbuliját – árulta el a részleteket a főigazgató.

A gólyák avatása délelőtt már az iskolában elkezdődik, majd az osztályok a város főterére vonulnak, ahol a polgármester köszönti a diákokat. Ezt követően közös zenés felvonulás indul a Városháza térről a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziumig a Dózsa György úton. Déltől benépesül a Lorántffy-sportpálya, ahol megnyílik a „CentrumLand”. A kilencedikesek különböző versenyeken vehetnek részt, amelyekért pontokat kapnak. Sőt az a diák, aki „bevarázsolja” a szüleit, testvéreit a rendezvényre, pluszpontot kap. A pontverseny állását az erre az alkalomra létrehozott centrumbanacsalad.hu weblapon lehet majd nyomon követni. Ezúttal kifejezett kérés volt, hogy a diákok hozzák magukkal a mobiljukat, hogy az ingyenes wifivel „beszórt” pályán nyomon tudják követni a pontjaikat. A pontok pedig értékes fődíjat érhetnek: az első helyezett osztály egymillió forint értékű kirándulással lesz gazdagabb. A második félmillió, a harmadik 250 ezer forintot kap. A rendezők abban bíznak, hogy ezekkel a díjakkal is hozzá tudnak járulni, hogy a nálunk tanuló diákok szép élményeket szerezzenek diákéveikben. A buli nagyszínpadán nem akármilyen neveket üdvözölhetünk: a diákok kérésére Raul, majd a Children of Distance zenekar fellépése koronázza meg a rendezvényt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.