EUR: 320,99 Ft
CHF: 282,36 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Dunaújváros

Családi napot szervez a Szakképzési Centrum

„Centrumban a család” elnevezéssel szervez programot a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum pénteken. Az esemény célja, hogy játékos formában ismertessék meg az újonc diákokkal és családjukkal a centrumhoz tartozó iskolákat. 

– „Isten hozott buliként” is értelmezhető a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) által megálmodott rendezvény – mondta el az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Csapó Gábor főigazgató. A „Centrumban a család” névre keresztelt program lényege, hogy a kilencedikes diákok jobban megismerhessék egymást és iskolájukat.


– A négyévente történő megrendezés magyarázata egyszerű: így minden szakképzésben részt vevő diák a középiskolai tanulmányai alatt legalább egy rendezvényünkön részt tud venni. A mostani esemény mellett és után, év közben is szeretnénk kapcsolatot tartani a családokkal. A tanév végén megrendezzük a „Figyelj, anyu!” programunkat, ahol a kilencedikesek megmutathatják a szüleiknek, mit tanultak ez idáig. Szeptember 21-én mintegy 800 gólyánknak és közel 1000 családtagjuknak rendezzük meg a tanév nyitóbuliját – árulta el a részleteket a főigazgató.

A gólyák avatása délelőtt már az iskolában elkezdődik, majd az osztályok a város főterére vonulnak, ahol a polgármester köszönti a diákokat. Ezt követően közös zenés felvonulás indul a Városháza térről a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziumig a Dózsa György úton. Déltől benépesül a Lorántffy-sportpálya, ahol megnyílik a „CentrumLand”. A kilencedikesek különböző versenyeken vehetnek részt, amelyekért pontokat kapnak. Sőt az a diák, aki „bevarázsolja” a szüleit, testvéreit a rendezvényre, pluszpontot kap. A pontverseny állását az erre az alkalomra létrehozott centrumbanacsalad.hu weblapon lehet majd nyomon követni. Ezúttal kifejezett kérés volt, hogy a diákok hozzák magukkal a mobiljukat, hogy az ingyenes wifivel „beszórt” pályán nyomon tudják követni a pontjaikat. A pontok pedig értékes fődíjat érhetnek: az első helyezett osztály egymillió forint értékű kirándulással lesz gazdagabb. A második félmillió, a harmadik 250 ezer forintot kap. A rendezők abban bíznak, hogy ezekkel a díjakkal is hozzá tudnak járulni, hogy a nálunk tanuló diákok szép élményeket szerezzenek diákéveikben. A buli nagyszínpadán nem akármilyen neveket üdvözölhetünk: a diákok kérésére Raul, majd a Children of Distance zenekar fellépése koronázza meg a rendezvényt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.