2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Csalásra készülnek Sorosék az EP-ben

Ma kerül a sokat emlegetett Sargentini-jelentés az Európai Parlament elé, a képviselők szerdán dönthetnek a minősített hazugságokat összegyűjtő jelentésről.

Nagy szerepe lehet ma Orbán Viktornak, aki hét percben védheti meg az újabb arcátlan támadásnak kitett Magyarországot – írja az Origo. Úgy tűnik, hogy a Soros zsebében lévő holland zöldpárti Judith Sargentini és brüsszeli szövetségesei a csalástól, a működési szabályok megszegésétől sem riadnak vissza, hogy megbüntethessék Magyarországot. A brüsszeli liberálisok a várható nagyszámú tartózkodás miatt arra készülnek, hogy az EU eljárási szabályai ellenére ne vegyék figyelembe a tartózkodó szavazatokat, hogy ezzel Sargentininek és Sorosnak nagyobb esélye legyen a jelentés elfogadására.


Bár Judith Sargentini múlt hét csütörtöki brüsszeli sajtóreggelijén azt állította, hogy független szervezetek és intézmények véleményei alapján készítette el jelentését, ez nagyon-nagyon messze áll a valóságtól. Az Origo utánajárt annak, honnan is tájékozódott a holland politikus, hogy ilyen botrányosan silány jelentést állított össze.


 Judith Sargentini (MTI/EP/Fred Marvaux)

Árulkodó, hogy a zöldpárti képviselő munkája során mindössze négy magyar kormányszervet és egy kormánypárti szakértői csoportot kérdezett meg. Ezen túlmenően huszonkilenc nyíltan kormánykritikus civil és jogvédő szervezet, tíz nemzetközi szerv és európai uniós intézmény, valamint öt egyetem véleményét kérte ki. A megkérdezettek között túlsúlyban vannak az Orbán-kormánnyal szembehelyezkedő, Soros Györgyhöz köthető szervezetek és médiumok, például az Átlátszó, a 444.hu vagy az azóta megszűnt Népszabadság, de feltűnik a listán a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Magyar Helsinki Bizottság és a Transparency International is.Soros György  (MTI/EPA/Clemens Bilan)

A jelentés megszületésének valódi indokát tehát nem nehéz kitalálnunk, hiszen annak egyértelmű célja, hogy Magyarországra is rákényszerítse a nyugat-európai migránspárti bevándorláspolitikát, azaz a Soros-tervet.

– A jelentés méltatlan támadás Magyarország ellen, bosszúállási kísérlet, mert Magyarország megvédi határait, nem hajlandó illegális bevándorlók befogadására – jelentette ki tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette, a mostani Európai Parlamentben többségben vannak azok, akik az illegális bevándorlást pártolják.

Orbán Viktor miniszterelnök
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A jövő héten is sok lesz a napsütés

  A jövő héten is sok lesz a napsütés

  A jövő héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Augusztus 20-án is száraz idő várható, kánikulával. A hét második felében mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.