EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Kecskemét

Cseke Péter is vért adott a Törvényszéken

A Katona József Színház igazgatója is részt vett a Törvényszéken tartott véradáson. Cseke Péter szerencsés vércsoportba tartozik, és fontosnak tartja, hogy segítsen másoknak.

Hosszú évek óta folyamatosan szerveznek véradást a Kecskeméti Törvényszéken, ami mindig sokakat vonz. Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője elmondta, fontos, hogy ahogy tudunk, segítsünk a bajba jutott társainkon. Azt is kiemelte, hogy a Törvényszéken dolgozók közül sokan rendszeres véradók.


Cseke Péter vércsoportja 0 RH+, így sok emberen segíthet

Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója is vérét adta, hogy megmentsen három életet. A direktornak is fontos, hogy ilyen módon segítsen másoknak. Vércsoportja nullás RH+, ami azt jelenti, hogy sokaknak adhat vért. A színházigazgató úgy fogalmazott: ,,A jó isten teremtményei vagyunk, testből és lélekből állunk”. A művészetével a lelkeken és a szellemeken próbál segíteni, a vérével pedig a test gyógyításához járul hozzá. A Törvényszék egyébként hosszú évek óta együttműködik a színházzal. Perszimulációkat rendeznek, amelyeken a színészek alakítják a feleket. A legközelebbi alkalom idén októberben lesz.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.