2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Kecskemét

Cseke Péter is vért adott a Törvényszéken

A Katona József Színház igazgatója is részt vett a Törvényszéken tartott véradáson. Cseke Péter szerencsés vércsoportba tartozik, és fontosnak tartja, hogy segítsen másoknak.

Hosszú évek óta folyamatosan szerveznek véradást a Kecskeméti Törvényszéken, ami mindig sokakat vonz. Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője elmondta, fontos, hogy ahogy tudunk, segítsünk a bajba jutott társainkon. Azt is kiemelte, hogy a Törvényszéken dolgozók közül sokan rendszeres véradók.


Cseke Péter vércsoportja 0 RH+, így sok emberen segíthet

Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója is vérét adta, hogy megmentsen három életet. A direktornak is fontos, hogy ilyen módon segítsen másoknak. Vércsoportja nullás RH+, ami azt jelenti, hogy sokaknak adhat vért. A színházigazgató úgy fogalmazott: ,,A jó isten teremtményei vagyunk, testből és lélekből állunk”. A művészetével a lelkeken és a szellemeken próbál segíteni, a vérével pedig a test gyógyításához járul hozzá. A Törvényszék egyébként hosszú évek óta együttműködik a színházzal. Perszimulációkat rendeznek, amelyeken a színészek alakítják a feleket. A legközelebbi alkalom idén októberben lesz.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.