EUR: 348,05 Ft
CHF: 328,11 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Kecskemét

Cseke Péter is vért adott a Törvényszéken

A Katona József Színház igazgatója is részt vett a Törvényszéken tartott véradáson. Cseke Péter szerencsés vércsoportba tartozik, és fontosnak tartja, hogy segítsen másoknak.

Hosszú évek óta folyamatosan szerveznek véradást a Kecskeméti Törvényszéken, ami mindig sokakat vonz. Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője elmondta, fontos, hogy ahogy tudunk, segítsünk a bajba jutott társainkon. Azt is kiemelte, hogy a Törvényszéken dolgozók közül sokan rendszeres véradók.


Cseke Péter vércsoportja 0 RH+, így sok emberen segíthet

Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója is vérét adta, hogy megmentsen három életet. A direktornak is fontos, hogy ilyen módon segítsen másoknak. Vércsoportja nullás RH+, ami azt jelenti, hogy sokaknak adhat vért. A színházigazgató úgy fogalmazott: ,,A jó isten teremtményei vagyunk, testből és lélekből állunk”. A művészetével a lelkeken és a szellemeken próbál segíteni, a vérével pedig a test gyógyításához járul hozzá. A Törvényszék egyébként hosszú évek óta együttműködik a színházzal. Perszimulációkat rendeznek, amelyeken a színészek alakítják a feleket. A legközelebbi alkalom idén októberben lesz.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.