EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb I.kerület

Csodára fel!

A Lánchíd szemközti oldalán, a Duna túlpartján Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel nyílt különleges tárlat, amely már a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik. Dr. Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkára a Lokál Extrának elmondta, mindenkit hívnak Budapestre a Jézussal való találkozásra.

– Aki örökké akar élni, itt megtalálja, amit keres! – fogalmazott Fábry atya, aki papi hivatása mellett, szintén szolgálatból, aktívan dobol és énekel a fiatalokkal, hiszen keresztény könnyűzenei együttesek is készülnek a 2020-as budapesti világtalálkozóra, ahová 80 országból várnak vendégeket.


– A zene mindenkié, és ha valami értékünk van, az az egyházban is öröm. Ez a kiállítás is az örömhírt, a csodát fejezi ki a művészet nyelvén. Nagyon szép lett, mindenkinek ajánlom.

Az Átlényegülés szeptember 26-ig naponta 10–19 óráig látogatható a Pesti Vigadóban. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről az FB IEC2020 oldalon tájékozódhatunk.


A kiállítás megnyitja: dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek

A kiállítást bemutatja: Kontsek Ildikó kurátor, a Keresztény Múzeum igazgatója

Közreműködik: Pálmai Árpád, az Esztergomi Hittudományi Főiskola musica sacra tanára

 A tárlat megtekinthető 2018. augusztus 28-tól szeptember 26-ig, naponta 10 és 19 óra között.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.