EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb I.kerület

Csodára fel!

A Lánchíd szemközti oldalán, a Duna túlpartján Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel nyílt különleges tárlat, amely már a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik. Dr. Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkára a Lokál Extrának elmondta, mindenkit hívnak Budapestre a Jézussal való találkozásra.

– Aki örökké akar élni, itt megtalálja, amit keres! – fogalmazott Fábry atya, aki papi hivatása mellett, szintén szolgálatból, aktívan dobol és énekel a fiatalokkal, hiszen keresztény könnyűzenei együttesek is készülnek a 2020-as budapesti világtalálkozóra, ahová 80 országból várnak vendégeket.


– A zene mindenkié, és ha valami értékünk van, az az egyházban is öröm. Ez a kiállítás is az örömhírt, a csodát fejezi ki a művészet nyelvén. Nagyon szép lett, mindenkinek ajánlom.

Az Átlényegülés szeptember 26-ig naponta 10–19 óráig látogatható a Pesti Vigadóban. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről az FB IEC2020 oldalon tájékozódhatunk.


A kiállítás megnyitja: dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek

A kiállítást bemutatja: Kontsek Ildikó kurátor, a Keresztény Múzeum igazgatója

Közreműködik: Pálmai Árpád, az Esztergomi Hittudományi Főiskola musica sacra tanára

 A tárlat megtekinthető 2018. augusztus 28-tól szeptember 26-ig, naponta 10 és 19 óra között.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.