2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szombathely

Delegációk a karneválon

A szlovákiai Cserényből, Vajdahunyadról és egy portugál, óceánparti városból is érkeztek hivatalos vendégek a 19. Savaria Történelmi Karneválra. Dr. Puskás Tivadar polgármester személyesen fogadta a delegáció tagjait a városházán.

A szombathelyi városvezetés fogadta a portugáliai küldöttséget Fotó:CSG

Az Atlanti-óceán partján fekszik Santiago do Cacém. A 30 ezer fős portugál város ápolja hagyományait, büszke római múltjára. – Június végén szombathelyi küldöttség utazott a településre, egy komolyzenei fesztivál zárókoncertjére, most mi látjuk vendégül őket. Úgy tűnik, hogy ebből olyan, a későbbiekben is élő és ápolandó együttműködés jön létre, amely mindkét település javára válhat – mondta Puskás Tivadar polgármester.


Összefogott a két város polgármestere Fotó:CSG

Álvaro Beijinha, Santiago do Cacém polgármestere hozzátette: többek között a kultúra számos területén, a régészeti lelőhelyeket illetően és gazdasági ügyekben is összefognának a szintén jelentős római hagyományokkal rendelkező Szombathellyel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.