EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Szombathely

Delegációk a karneválon

A szlovákiai Cserényből, Vajdahunyadról és egy portugál, óceánparti városból is érkeztek hivatalos vendégek a 19. Savaria Történelmi Karneválra. Dr. Puskás Tivadar polgármester személyesen fogadta a delegáció tagjait a városházán.

A szombathelyi városvezetés fogadta a portugáliai küldöttséget Fotó:CSG

Az Atlanti-óceán partján fekszik Santiago do Cacém. A 30 ezer fős portugál város ápolja hagyományait, büszke római múltjára. – Június végén szombathelyi küldöttség utazott a településre, egy komolyzenei fesztivál zárókoncertjére, most mi látjuk vendégül őket. Úgy tűnik, hogy ebből olyan, a későbbiekben is élő és ápolandó együttműködés jön létre, amely mindkét település javára válhat – mondta Puskás Tivadar polgármester.


Összefogott a két város polgármestere Fotó:CSG

Álvaro Beijinha, Santiago do Cacém polgármestere hozzátette: többek között a kultúra számos területén, a régészeti lelőhelyeket illetően és gazdasági ügyekben is összefognának a szintén jelentős római hagyományokkal rendelkező Szombathellyel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.