EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Szombathely

Delegációk a karneválon

A szlovákiai Cserényből, Vajdahunyadról és egy portugál, óceánparti városból is érkeztek hivatalos vendégek a 19. Savaria Történelmi Karneválra. Dr. Puskás Tivadar polgármester személyesen fogadta a delegáció tagjait a városházán.

A szombathelyi városvezetés fogadta a portugáliai küldöttséget Fotó:CSG

Az Atlanti-óceán partján fekszik Santiago do Cacém. A 30 ezer fős portugál város ápolja hagyományait, büszke római múltjára. – Június végén szombathelyi küldöttség utazott a településre, egy komolyzenei fesztivál zárókoncertjére, most mi látjuk vendégül őket. Úgy tűnik, hogy ebből olyan, a későbbiekben is élő és ápolandó együttműködés jön létre, amely mindkét település javára válhat – mondta Puskás Tivadar polgármester.


Összefogott a két város polgármestere Fotó:CSG

Álvaro Beijinha, Santiago do Cacém polgármestere hozzátette: többek között a kultúra számos területén, a régészeti lelőhelyeket illetően és gazdasági ügyekben is összefognának a szintén jelentős római hagyományokkal rendelkező Szombathellyel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.