2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Szombathely

Delegációk a karneválon

A szlovákiai Cserényből, Vajdahunyadról és egy portugál, óceánparti városból is érkeztek hivatalos vendégek a 19. Savaria Történelmi Karneválra. Dr. Puskás Tivadar polgármester személyesen fogadta a delegáció tagjait a városházán.

A szombathelyi városvezetés fogadta a portugáliai küldöttséget Fotó:CSG

Az Atlanti-óceán partján fekszik Santiago do Cacém. A 30 ezer fős portugál város ápolja hagyományait, büszke római múltjára. – Június végén szombathelyi küldöttség utazott a településre, egy komolyzenei fesztivál zárókoncertjére, most mi látjuk vendégül őket. Úgy tűnik, hogy ebből olyan, a későbbiekben is élő és ápolandó együttműködés jön létre, amely mindkét település javára válhat – mondta Puskás Tivadar polgármester.


Összefogott a két város polgármestere Fotó:CSG

Álvaro Beijinha, Santiago do Cacém polgármestere hozzátette: többek között a kultúra számos területén, a régészeti lelőhelyeket illetően és gazdasági ügyekben is összefognának a szintén jelentős római hagyományokkal rendelkező Szombathellyel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.