EUR: 363,26 Ft
CHF: 344,03 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Hódmezővásárhely

Diákok viszik színpadra a Rómeó és Júliát

Új, az egész Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központot átfogó diákönkormányzat jött létre ebben a tanévben. Emellett pedig egy új színjátszó csoport, a DiSzíZ is megalakult Hódmezővásárhelyen.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ arra a döntésre jutott, hogy szükség van egy közös tankerületi diákönkormányzatra. Már csak azért is, mert a diákság problémái, igényei, javaslatai a legtöbb esetben azonosak vagy legalábbis hasonlóak. Ennél is fontosabb dolog, hogy a tankerülethez tartózó négy járás között ez is kapocs, összetartó erő lehet.


Elnöknek Baranyi Balázst, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulóját választották meg, aki korábban a Mártélyi Általános Iskola tanulója volt, így vannak tapasztalatai a kis, falusi intézményekről és a nagyobb oktatási komplexumokról is. Egyik legfőbb feladataként a közösségépítést jelölte meg.

Az új diákönkormányzat és színjátszó csoport a Rádió 7-ben is bemutatkozott

A közösségformálás egyik lépcsője lehet a nemrégiben megalakult DiSzíZ is, azaz a Diák Színjátszó Zóna, amelynek ötletgazdája és vezetője Nagy Benjámin, alapító tagja még Baranyi Balázs és Széni András. A fiúk egy meghallgatást szerveztek, amelynek során eldőlt, ki lehet tagja a társulatnak. Jelenleg 17-en vannak.

December 7-én lesz az első alkalom, amikor színpadon mutatják meg tehetségüket. Shakespeare klasszikusát, a Rómeó és Júliát viszik színre, de korántsem a megszokott módon. A címet sem kímélték: Júlia és Rómeó néven fut majd a darab. A változtatásokról egyelőre annyit lehet elárulni, hogy nagyon mai lesz, főleg nyelvezetében, de nyomokban Shakespeare-t is tartalmaz. A szereposztás egyelőre titok, a társulat folyamatosan fogja csepegtetni az információkat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.