2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Miskolc

Diósgyőri hokisiker a szlovák bajnokságban

Négygólos győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék csapata az első hazai Tipsport Liga-találkozón. Magosi korai gólja után végig magabiztosan játszva győzték le a MsHK Žilina csapatát.

Nagyszerűen indult a találkozó számunkra, hiszen mindössze 13 másodperc telt el a mérkőzésből, mikor Crawford passzával Magosi lépett be a támadóharmadba, és nagy erővel lőtte a korongot a zsolnai kapu felső sarkába (1-0). A vezető találat után is lendületben maradtunk, hiszen előbb Miskolczi, majd Kiss Dániel vette célba a vendégek kapuját. A 3. percben ismét Kiss lőtt kapura, a korong Mikolaš kapusról pont Hajós elé pattant, aki nem hibázott, és megduplázta vezetésünket (2-0). Az újabb gyors gól után a vendégek vezetőedzője időt kért, hiszen csapata láthatóan megzavarodott a két korán bekapott találattól.


DVTK Jegesmedvék – MsHK Žilina 6-2 – fotó: dvtk.eu

A második harmadot is a Jegesmedvék kezdték lendületesebben. A játék javarészt a vendégek harmadában zajlott. Rasmus, Milam és Kiss révén újabb három hazai találat született.

A harmadik játékrészben sem változott a játék menete, a diósgyőriek kontroll alatt tartották a mérkőzést. A 47. percben azonban egy eladott korong után Barta csapott le és juttatta hálónkba a játékszert (5-2). Az 54. percben Crawford nagyszerű passzával Alexis Loiseau lépett ki, aki a kapus lábai között lőtte a hálóba a korongot (6-2). Az utolsó percekben komolyabb gólszerzési lehetőség már egyik csapat számára sem adódott, így az eredmény már nem változott.

Kapcsolódó Cikkek