EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Sport

Djokovic megint szenzációs

Novak Djokovic alig néhány héttel wimbledoni sikere után a US Opent is megnyerte. A szerb teniszező alig több mint három óra alatt 6:3, 7:6, 6:3-ra verte az argentin Juan Martín del Potrót.

Csökken a különbség Roger Federer, Rafa Nadal és Novak Djokovic között. Legalábbis ami a megnyert Grand Slam-trófeák számát illeti. A svájci 20, a spanyol 17, míg a szerb 14 GS-győzelmet számlál, és New York-i győzelmével beérte az örökranglistán példaképét, Pete Samprast, s mellékesen mintegy 3,8 millió dollárt, azaz körülbelül egymilliárd forintot kapott.


S ha már számokkal indítottunk: a harmadik US Open-győzelmét ünneplő Djokovic az idei Roland Garros óta vívott 27 meccséből 25-öt megnyert. Del Potro egyébként 2009-ben éppen itt nyerte eddigi első GS-tornáját. Nos az újabb győzelemre még várnia kell, mert az egyoldalú meccsen Djokovic szinte állva hagyta pályán.

– Bevallom, elsírtam magam a végén, de Novak megérdemelten nyert. Nem vagyok szomorú, hogy Novak, Roger és Rafa miatt nem tudok Grand Slameket nyerni. Inkább szerencsés vagyok, hogy ennek az érának lehetek a tagja – nyilatkozta Juan Martín del Potro.


– A Roland Garroson nem ment, de aztán elmentem a feleségemmel az Alpokba öt napra, és az rengeteget segített. Nagyon hálás vagyok neki, új energiához jutottam – adott magyarázatot új sikerszériájára Djokovic.

Profimedia, Abaca

Babosék meccslabdáról veszítettek

Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán nagyon közel állt az újabb GS-győzelemhez a US Openen. A magyar–francia kettőst azonban nagy csatában 3:6, 7:6, 7:6-ra megverte az Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettős. Pedig az első szettet simán nyerték Babosék, és a másodikban két meccslabdájuk is volt. Sőt a harmadikban 3-0-ról jöttek vissza, és újra meccslabdához jutottak, de nem tudtak élni vele.

Kapcsolódó Cikkek