2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Győr

Dobozold be a bringád!

Tizenhat kerékpár tárolására alkalmas a vidéki buszpályaudvarnál átadott GyőrBox rendszer, amelynek segítségével a közterületen is biztonságban tudhatjuk a drótszamarakat.

– A tárolás mindössze negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint a boxok használati díja – mondta el az országosan egyedülálló rendszer átadásakor az egyik jó hírt Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, majd hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelten kezeli a biciklis közlekedést, a kerékpárutak építése és felújítása folyamatos, a GyőrBike rendszer is minden évben új állomásokkal bővül.


A vidéki buszpályaudvarnál adták át az első GyőrBox rendszert
Fotó: O. Jakócs Péter

Azért is döntöttek a GyőrBoxok telepítése mellett, mert ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még többen döntsenek a környezetbarát közlekedés kétkerekes formája mellett. Arra számítanak, hogy a zárható tárolókat a nagyobb értékű bringák tulajdonosai veszik igénybe. Egyébként már keresik a következő GyőrBox-állomás helyét, de a felszíni kerékpártárolókat is bővítik még az idén.

A felső dobozokba egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le a kétkerekűt
Fotó: O. Jakócs Péter

– A boxok a csomagmegőrző mintájára használhatók – ismertette az új rendszer működését Fóti Balázs, a Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője. – A Győri Látogatóközpontban lehet kiváltani azt a kártyát, amely a GyőrBike-hoz hasonlóan lehetővé teszi a rendszer használatát. Ezt a kártyát tölthetjük fel, és ezzel a kártyával tudjuk nyitni a tárolókat. A foglaltságot akár előre is megnézhetjük az interneten, de a kártyánk segítségével a helyszínen is ellenőrizhetjük.


A tárolás mindössze negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint a boxok használati díja
Fotó: O. Jakócs Péter

Míg a kétszintes állomás alsó dobozaiba csak be kell tolni a kerékpárt, addig a felsőkbe egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le járművünket. A nyitás és zárás sikerességét fény- és hangjelzés is mutatja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.