2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Győr

Dobozold be a bringád!

Tizenhat kerékpár tárolására alkalmas a vidéki buszpályaudvarnál átadott GyőrBox rendszer, amelynek segítségével a közterületen is biztonságban tudhatjuk a drótszamarakat.

– A tárolás mindössze negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint a boxok használati díja – mondta el az országosan egyedülálló rendszer átadásakor az egyik jó hírt Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, majd hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelten kezeli a biciklis közlekedést, a kerékpárutak építése és felújítása folyamatos, a GyőrBike rendszer is minden évben új állomásokkal bővül.


A vidéki buszpályaudvarnál adták át az első GyőrBox rendszert
Fotó: O. Jakócs Péter

Azért is döntöttek a GyőrBoxok telepítése mellett, mert ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még többen döntsenek a környezetbarát közlekedés kétkerekes formája mellett. Arra számítanak, hogy a zárható tárolókat a nagyobb értékű bringák tulajdonosai veszik igénybe. Egyébként már keresik a következő GyőrBox-állomás helyét, de a felszíni kerékpártárolókat is bővítik még az idén.

A felső dobozokba egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le a kétkerekűt
Fotó: O. Jakócs Péter

– A boxok a csomagmegőrző mintájára használhatók – ismertette az új rendszer működését Fóti Balázs, a Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője. – A Győri Látogatóközpontban lehet kiváltani azt a kártyát, amely a GyőrBike-hoz hasonlóan lehetővé teszi a rendszer használatát. Ezt a kártyát tölthetjük fel, és ezzel a kártyával tudjuk nyitni a tárolókat. A foglaltságot akár előre is megnézhetjük az interneten, de a kártyánk segítségével a helyszínen is ellenőrizhetjük.


A tárolás mindössze negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint a boxok használati díja
Fotó: O. Jakócs Péter

Míg a kétszintes állomás alsó dobozaiba csak be kell tolni a kerékpárt, addig a felsőkbe egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le járművünket. A nyitás és zárás sikerességét fény- és hangjelzés is mutatja.

Kapcsolódó Cikkek