2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Dr. Baji Balázs újra rendel

Baji Balázs úgy véli, kicsit nehéz éve volt, és sok szempontból elfáradt, de mégsem elégedetlen, hiszen – a tavalyi évet leszámítva – élete legjobbját futotta. A vb-bronzérmes gátfutó azonban mostantól október közepéig az állatorvosi rendelésekre koncentrál.

A Gyémánt Liga brüsszeli döntője után – ahol nyolcadik lett – szezonzárásként a székesfehérvári csapatbajnokságon vett részt Baji Balázs, és maximális pontot hozott klubjának, a Honvédnak, hiszen 13.68 századmásodperces idejével első lett a hazai 110 gátas mezőnyben.
– Már úgy jöttem ide, hogy a győzelem a legfontosabb, az idő egy kicsit másodlagos, de nyilván összefügg a kettő. Amikor pályára lépek, próbálom az éppen akkori maximumot teljesíteni, hiszen nyilvánvalóan az hajtja a sportolót előre, hogy mindig a legjobbat nyújtsa. Most ennyi a legjobbam, de ebben a pillanatban nincsen semmi probléma ezzel. Kicsit kevésbé jó, hogy a szezon utolsó részében – a Gyémánt Liga-döntőben és az Európa-bajnokságon – sajnos csak hasonló formát tudtam maximum nyújtani. Lett volna bennem több is, csak valamiért nem tudott kijönni – nyilatkozta a Sport24-nek a tavalyi év legjobb hazai sportolójának választott Baji.


A világbajnoki bronzérmes Baji Balázs most egy kicsit pihen, de aztán újra a sportra összpontosít majd (MTI/EPA/Franck Robichon)

A 2017-es vb-bronz után idén az Eb-n nyolcadik lett a magyar atléta, de így sem elégedetlen a szezonjával.
– A szezonom összességében jó volt, voltak nagyon jó versenyeim, nemzetközi sikerek, győztes versenyek itthon, Székesfehérváron, a Gyulai Memorialon. Ha a tavalyi évet leszámítjuk, és annak az idejét nem vesszük figyelembe, akkor gyakorlatilag életem legjobbját futottam idén.

Most azonban jöhet egy kis lazítás, pontosabban, egy kicsit másfajta munka.
– Most kezdődik a pihenés, illetve a klinikai időszak, úgyhogy hétfőtől újra beállok az Állatorvostudományi Egyetem kisállatklinikájának a Sebészeti Tanszékén a mindennapokba, és újból inkább, mint állatorvos fogok részt venni a munkában, nem pedig, mint sportoló. Nagyon várom, hiszen már régen nem volt alkalmam a versenyek miatt állatorvosként dolgozni. Most ez következik.


Persze lesz idő egy kicsit átgondolni a szezont, hiszen a nagy áttörés után a szinten tartás nehezebb.
– Gyakorlatilag már tíz éve ott vagyok a nemzetközi élmezőnyben, minden évben ott vagyok a világversenyeken, és tíz év után van egy kicsit nehéz évem, amikor sok szempontból elfáradtam, és kicsit nehezen tudtam összeszedni egyrészt önmagamat, másrészt a formámat. Hogy ha így nézzük (tíz év távlatából), ez egyáltalán nem olyan rossz.

Október közepétől az állatok után újra a gátaké lesz a főszerep teljes erőbedobással. A következő szezonban ugyanis már kezdődik az olimpiai kvalifikáció, Baji Balázs pedig már az első évben megszerezné a tokiói kvótát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.