2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Sport

Drogklub edzője lett Maradona

A mexikói másodosztályban szereplő Dorados de Sinaloa labdarúgócsapatának vezetőedzője lett Diego Maradona. A klub kedden mutatta be hivatalosan az argentin legendát.

Az argentinok korábbi világklasszisának érkezéséről a klub Twitter-csatornája számolt be korábban, de a hivatalos bemutatóra csak ezen a héten került sor. „Üdvözöljük Diegót, a nagy halat!” – írta az egyesület a közösségi csatornáján az 57 éves szakembert köszöntve.


(MTI/AP/Marco Ugarte)

 

Maradona szerződtetése azért pikáns, mert a klub a mexikói drogmaffia érdekeltségébe tartozik. A tulajdonos a Hank klán, amelyet már többször szóba hoztak kábítószer-kereskedelemmel. Alejandro Hope biztonsági szakember szerint a kartell el fogja fogadni Maradonát, ugyanis „patrióták”, és az igazolás emelni fogja a régió hírnevét. Rossz nyelvek szerint a drogfogyasztás mértéke Maradona érkezésével megnő majd a környéken, mivel a legenda híres arról, hogy nem veti meg a tudatmódosító szereket…

Egyelőre nem tudni, hány évre szól a megállapodás. A hírek szerint havi 150 ezer dollárt (41,8 millió forint) keres majd, igaz, a játékosok folyamatosan arról panaszkodnak, hogy nem kapják meg időben a bérüket. A játékosként világbajnok edző 2008 és 2010 között hazája válogatottját vezette, majd egy szezonon keresztül az egyesült arab emírségekbeli al-Vaszl kispadján ült. Legutóbb az ugyancsak emírségekbeli, de második ligás al-Fujairahnál dolgozott.


Májusban még arról szóltak a hírek, hogy Maradona a fehérorosz élvonalbeli Dinamo Breszt elnöke lesz. A francia L’Équipe című lap viszont arról ír, hogy a mexikói munka mellett elnöki teendőit is el tudja majd látni. A Dorados de Sinaloa ebben a szezonban még egyszer sem tudott nyerni, három vereség és három döntetlen a mérlege.

Kapcsolódó Cikkek