EUR: 323,32 Ft
CHF: 283,09 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírt az élvonalbeli újonc al-Ittihad Kalbához, miután az al-Vahdával nem hosszabbította meg szerződését.

Fotó: Csudai Sándor

Anyagilag nyilván jól járt a 31 éves futballista, mert bár az Európa Ligában érdekelt Vidivel és a szárnyaló Fradival is összeboronálták a Debrecen és a PSV Eindhoven egykori üdvöskéjét, az üzletből nem lett semmi. Ebben nyilván a mocskos anyagiak játszottak szerepet, hiszen hazai pályán valószínűleg  megfizethetetlennek bizonyult az orosz és a török bajnokságot is kipróbáló játékos. Néhány hete holland és második ligás angol kérő neve is felmerült vele kapcsolatban, de nyilván egyik sem tudott versenyezni az al-Ittihad ajánlatával. Aligha a napfényes Emírségek homokos tengerpartja vonzotta.
Mellesleg új csapatában szerepel – többek között – a brazil Myke Bouard Ramos, akit az MTK adott kölcsön, valamint a korábban Felcsúton is megfordult horvát Antonio Perosevic. Dzsudzsák talán már ma bemutatkozhat az al-Dafra elleni idegenbeli meccsen, ha időben meglesz a játékengedélye. Mindenesetre kíváncsian várjuk, vajon az újra klubra lelt futballistát számításba veszi-e Marco Rossi szövetségi kapitány.
 

 

A legtöbbre vitte a PSV bajnokcsapatából

A 24.hu érdekes összeállítást közölt, amelyből kiderül, hogy a 2008-ban Dzsudzsákkal bajnokságot nyert PSV volt játékosai közül Dzsudzsák vitte a legtöbbre. Legalábbis anyagi értelemben. Gomes, Farfán és Afellay ugyan jobb nevű klubokban szerepelhetett, azonban pályafutása pénzügyi részét tekintve minden korábbi csapattársát lekörözi, hiszen mintegy 40 millió eurót fizettek érte összesen. A második helyen Jefferson Farfán áll, akiért 20 milliót adtak.


Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).