2019. február 22., péntek
Gerzson

Extra

Egész napos műsorfolyam Szent Mihály-nap alkalmából

Egész napos műsorfolyammal várja a közönséget Szent Mihály-nap alkalmából szeptember 29-én, szombaton a közmédia Duna és Duna World csatornája – hangzott el az M5 kulturális csatorna pénteki Kulturális Híradójában.

A családok éve jegyében zajló Szent Mihály napi műsorban meglepetés vendégekkel, sportolókkal és művészekkel is találkozhatnak a nézők. Az Itthon vagy – Magyarország szeretlek! tematikus műsorban szombaton hét vidéki helyszínről jelentkeznek a közmédia műsorvezetői.


A Szent Mihály-napot Európa szerte pásztorünnepként tartják számon, amelyről számos helyszínen, így Kaposváron is megemlékeznek. Simonné Lechner Judit, a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógusa elmondta: a Szent Mihály-nap arról nevezetes, hogy ekkor hajtották be az állatokat a mezőről, és innentől kezdődött az őszi-téli időszak.

A múzeum szombaton kézműves foglalkozásokkal, többek között terménykép, csuhébáb és agyagszobor készítéssel, valamint hagyományos szilvalekvár főzéssel is várja az érdeklődőket a Rippl Rónai Emlékház és Látogatóközpontban. A Deseda tavi Fekete István Látogatóközpontnál bábelőadás, zenei programok, táncelőadás, máglyagyújtás és táncház is lesznek az intézmény internetes oldala (www.smmi.hu) szerint.

Kapcsolódó Cikkek

 • A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

  A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

  Döntőjéhez érkezett A Dal 2019: szombaton kiderül, melyik lesz Magyarország legjobb dala. A Duna Televízió dalválasztó showjának döntőjében vendégként fellép az AWS és duettet ad elő a két műsorvezető – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

 • Hugh Jackman Guinness-világrekorder

  Hugh Jackman Guinness-világrekorder

  Az ausztrál színész először 2000-ben tűnt fel Farkas szerepében az X-Men – A kívülállók című moziban, ami annyit tesz, hogy Hugh Jackman 16 éven keresztül bújt sikeresen Rozsomák bőrébe a 2017-es Logan című filmmel bezárólag.

 • Curtist elhagyta menyasszonya a drog miatt

  Curtist elhagyta menyasszonya a drog miatt

  Curtis tegnap bepótolta az elmaradt interjúját Balázséknál. A rapper elárulta: miután barátai után menyasszonya, Kriszti is elhagyta, rájött, muszáj leszoknia.