EUR: 332,08 Ft
CHF: 304,02 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Extra

Egész napos műsorfolyam Szent Mihály-nap alkalmából

Egész napos műsorfolyammal várja a közönséget Szent Mihály-nap alkalmából szeptember 29-én, szombaton a közmédia Duna és Duna World csatornája – hangzott el az M5 kulturális csatorna pénteki Kulturális Híradójában.

A családok éve jegyében zajló Szent Mihály napi műsorban meglepetés vendégekkel, sportolókkal és művészekkel is találkozhatnak a nézők. Az Itthon vagy – Magyarország szeretlek! tematikus műsorban szombaton hét vidéki helyszínről jelentkeznek a közmédia műsorvezetői.


A Szent Mihály-napot Európa szerte pásztorünnepként tartják számon, amelyről számos helyszínen, így Kaposváron is megemlékeznek. Simonné Lechner Judit, a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógusa elmondta: a Szent Mihály-nap arról nevezetes, hogy ekkor hajtották be az állatokat a mezőről, és innentől kezdődött az őszi-téli időszak.

A múzeum szombaton kézműves foglalkozásokkal, többek között terménykép, csuhébáb és agyagszobor készítéssel, valamint hagyományos szilvalekvár főzéssel is várja az érdeklődőket a Rippl Rónai Emlékház és Látogatóközpontban. A Deseda tavi Fekete István Látogatóközpontnál bábelőadás, zenei programok, táncelőadás, máglyagyújtás és táncház is lesznek az intézmény internetes oldala (www.smmi.hu) szerint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Terry Black

  Meghalt Terry Black

  Ma délután egy müncheni kórházban hunyt el Rácz Károly, ismertebb nevén Terry Black – számol be a Borsonline az AcNews-ra hivatkozva.

 • Hoppá! Így díjazták a Trónok harca sorozatot

  Hoppá! Így díjazták a Trónok harca sorozatot

  Tíz kreatív Emmy-díjat nyert el drámasorozat kategóriában a Trónok harca nyolcadik évada, a Csernobil című sorozat hét díjat kapott a korlátozott epizódsorozatok kategóriában, a Free Solo – Mászókötél nélkül című filmet a dokumentumfilmek között szintén hét díjjal jutalmazták.

 • Gyász! Elhunyt a Piramis zenésze

  Gyász! Elhunyt a Piramis zenésze

  Szomorú hírt osztottak meg az együttes hivatalos közösségi oldalán. 65 éves korában, vasárnap éjjel elhunyt el Gallai Péter, az együttes billentyűse.