EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Békéscsaba

Egészségutca és Mozgásfesztivál

Szeptember 15-én délután tartotta meg Egészségutca és Mozgásfesztivál elnevezésű programját a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete. Az érdeklődők számos sportágat kipróbálhattak, egészségi állapotukról tájékozódhattak, egészséges ételeket kóstolhattak.

A program megfogalmazott célja az egészségmegőrzéssel és betegségmegelőzéssel kapcsolatos tanácsadás, szűrések, mérések végzése. A szervezők a rendezvényen keresztül évről évre bemutatják a lakosságnak a Békéscsabán tevékenykedő, egészséggel, mozgással foglalkozó egyesületeket, szolgáltatókat, szervezeteket. Tavaly például a Gasztrofesztivál keretében az étkezés került a középpontba.


A család volt idén is a középpontban, olyan sportegyesületek vonultak fel, amelyekhez bármikor, kezdőként is lehet csatlakozni, amelyek inkább a tömegsporttal foglalkoznak a versenyeztetés helyett és tartanak olyan órákat, melyek beilleszthetők a család napirendjébe. Úgy látják, a családok az őszi időszakban, az iskolakezdés után sokszor bajban vannak, milyen plusz sportágat válasszanak a gyereknek, ezt a döntést szeretnék megkönnyíteni – mondta el Hős Zsuzsanna, az egyesület elnöke.

Egész nap nagy hangsúlyt fektettek a gyerekek és a fiatalok bevonására. Ezúttal is felépült a Manófalva, volt Manópiac, ugrálóvár, kézműves-foglalkozás. Ha jól érzik magukat a gyerekek, a szülők is jobban oda tudnak figyelni a tanácsadásra, jobban szét tudnak nézni – vallja Szatmáriné Priskin Anita programfelelős.

Az Egészségutcát idén már ötödik alkalommal szervezték meg, és jövőre is biztosan sor kerül még egy rendezvényre. Eddig is a család segítése, az ötletadás, az egészséges életmód népszerűsítése volt a fő cél. Legközelebb Életmódfesztivál lesz az Egészségutcában, amely összefogja az eddigi tematikák legnépszerűbb elemeit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.