EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Békéscsaba

Egészségutca és Mozgásfesztivál

Szeptember 15-én délután tartotta meg Egészségutca és Mozgásfesztivál elnevezésű programját a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete. Az érdeklődők számos sportágat kipróbálhattak, egészségi állapotukról tájékozódhattak, egészséges ételeket kóstolhattak.

A program megfogalmazott célja az egészségmegőrzéssel és betegségmegelőzéssel kapcsolatos tanácsadás, szűrések, mérések végzése. A szervezők a rendezvényen keresztül évről évre bemutatják a lakosságnak a Békéscsabán tevékenykedő, egészséggel, mozgással foglalkozó egyesületeket, szolgáltatókat, szervezeteket. Tavaly például a Gasztrofesztivál keretében az étkezés került a középpontba.


A család volt idén is a középpontban, olyan sportegyesületek vonultak fel, amelyekhez bármikor, kezdőként is lehet csatlakozni, amelyek inkább a tömegsporttal foglalkoznak a versenyeztetés helyett és tartanak olyan órákat, melyek beilleszthetők a család napirendjébe. Úgy látják, a családok az őszi időszakban, az iskolakezdés után sokszor bajban vannak, milyen plusz sportágat válasszanak a gyereknek, ezt a döntést szeretnék megkönnyíteni – mondta el Hős Zsuzsanna, az egyesület elnöke.

Egész nap nagy hangsúlyt fektettek a gyerekek és a fiatalok bevonására. Ezúttal is felépült a Manófalva, volt Manópiac, ugrálóvár, kézműves-foglalkozás. Ha jól érzik magukat a gyerekek, a szülők is jobban oda tudnak figyelni a tanácsadásra, jobban szét tudnak nézni – vallja Szatmáriné Priskin Anita programfelelős.

Az Egészségutcát idén már ötödik alkalommal szervezték meg, és jövőre is biztosan sor kerül még egy rendezvényre. Eddig is a család segítése, az ötletadás, az egészséges életmód népszerűsítése volt a fő cél. Legközelebb Életmódfesztivál lesz az Egészségutcában, amely összefogja az eddigi tematikák legnépszerűbb elemeit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.