EUR: 323,51 Ft
CHF: 283,51 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Szombathely

Egy elfelejtett hadjárat története

1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói Szerződés négy tagállama – a Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét. Jagadics Péter nyugalmazott alezredes 1968 Egy elfelejtett hadjárat című kötete a katonai események sajátos összefoglalását adja.

Dr. Hende Csaba is méltatta a kötetet Fotó:CSG

– Egy sötét korszak egyik legszégyenletesebb mozzanata volt az intervenció – mondta az ŐrvidékHázban tartott könyvbemutatón dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke. Hozzátette: Jagadics Péter könyve katonai és történészi szempontból is professzionális munka. Dr. Puskás Tivadar polgármester gyermekkori emlékeivel kiegészítve idézte fel a fél évszázaddal ezelőtti eseményeket.


Az eredeti dokumentumokkal alátámasztott, több mint háromszáz oldalas könyvben az író nemcsak felkutatta a katonai elhárítás korabeli működését és részvételét Csehszlovákia megszállásában, hanem saját szakmai ismeretével elemezte is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.