2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Külföld

Egy férfi eltűnt a tengerben landoló repülőgépről

Egy férfi eltűnt az Air Niuguni Pápua új-guineai légitársaság gépéről, amely túlfutott egy mikronéziai sziget kifutópályáján és a tengerben állt meg – közölte a légitársaság szombaton.

A baleset a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó Weno szigeten lévő Chuuk nemzetközi repülőtéren történt pénteken. Az Air Niuguni légitársaság előző nap azt mondta, hogy mind a 47 embert – 36 utast és a 11 tagú személyzetet – sikerült kimenteni a süllyedő gépről. A légitársaság azóta közleményében jelezte: a helyi hatóságokkal, kórházakkal és nyomozókkal együttműködve igyekszik fényt deríteni az eltűnt férfi sorsára.


Tisztségviselők elmondták, hogy hét embert kellett kórházba vinni, közülük hatan továbbra is kezelés alatt állnak, állapotuk stabil.

Egyelőre nem tudni, mi vezetett a balesethez. Jimmy Emilio, a mikronéziai repülőtér vezetője elmondta, hogy a Boeing 737-es típusú gép 150 méterrel elvétette a leszállópályát.

Egy utas, Bill Jaynes videofelvételt is készített, amelyet feltett a Pacific Daily News című lap internetes oldalára. Ezen az látható, hogy a gépnél csónakokba menekítik az embereket. Az utas elmondta, először azt hitte, hogy kemény landolásuk volt, de egy lyukat látott meg a gép oldalában, amin keresztül víz áramlott a törzsbe. Jaynes méltatta, hogy a helyiek azonnal a segítségükre siettek.

Az Air Niuguni Pápua új-guineai nemzeti légitársaság 1973 óta működik. A légiközlekedés-biztonsági hálózat adatai szerint 111-en vesztették életüket pápuai járatokon az elmúlt két évtizedben, de egyik repülőgép sem tartozott ehhez a légitársasághoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Tök jó tökfesztivál

  A nap képe: Tök jó tökfesztivál

  Már áprilisban elkezdik a készülődést a ludwigsburgi tökfesztiválra úgy, hogy a világ minden tájáról begyűjtött, különböző tökfajták magjait kis cserepekbe elültetik, majd 3-4 héttel később átszállítják egy botanikuskertbe, ahol gondos ápolás mellett „felnevelik”.

 • A 2015-2019-es időszak volt a legmelegebb öt év az elmúlt 150 évben

  A 2015-2019-es időszak volt a legmelegebb öt év az elmúlt 150 évben

  A Meteorológiai Világszervezet (WMO) előzetes adatai szerint a 2015 és 2019 közötti időszak a legmelegebb egymást követő öt év volt az időjárási feljegyzések 150 évvel ezelőtti kezdete óta, az átlaghőmérséklet ebben az időszakban világszerte 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-1900 közötti időszakban.

 • Soros György eligazítást tart Frans Timmermansnak New Yorkban

  Soros György eligazítást tart Frans Timmermansnak New Yorkban

  Hétfőn találkozik egymással Soros György és Frans Timmermans a 74. ENSZ Közgyűlésen New Yorkban – derül ki az Európai Bizottság hivatalos naptárából. Ez is azt támasztja alá, hogy a leköszönő Juncker-féle Európai Bizottság jogállamiságért felelős alelnöke Soros György embere.