EUR: 329,96 Ft
CHF: 299,87 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Egyéb Székesfehérvár

Egy hét a sport városában: öröm és bánat

Székesfehérvár a sport városa. Bajnokcsapatokkal, olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal. A sport: öröm és bánat. Ezen a hétvégén volt ilyen is, olyan is.

Kovács Saci “vívódás” közepette. Hogy szúrjon ki ellenfelével, miképp gyarapítsa győzelmei számát? Fotó: VF

Alekszejev Tamara (balra) és Kovács Sarolta úton. A visszaúton már “aranyosan” utazhattak… Fotó: MÖSZ

Öröm: Mexikóban a magyar női válogatott lett a legjobb a világon, benne két fehérvárival, Kovács Saroltával, a Volán Fehérvár és Alekszejev Tamarával, az Alba Öttusa SE kiválóságával. A két lány már megszokhatta, hogy csapatversenyeken a dobogó legfelső fokán áll, de ez az, amit soha nem lehet megunni.


A kosárlabdázók Pakson, a Morgen Ferdinánd-emléktornán a Kaposvárt 91-69-re, majd a döntőben a Paksot 107-89-re verték, és megnyerték a tornát. Mindenki megtette a magáét az újjáalakult csapatban. Az (egyik) főpróba tehát jól sikerült, jöjjön a díszelőadások sora a szeptemberben kezdődő bajnokságban.

Egy öröm, több bánat: a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata nagyszerűen kezdte az EBEL-szezont. Egy hete megnyerték az Ifj. Ocskay Gábor-tornát, majd pénteken a szezonnyitón is remekeltek, 5-2-re verték a Medvescak Zagreb legénységét. Vasárnap Bécsben érvényesült a papírforma, 4-2-re nyert a Vienna. Az Erste Ligában a Fehérvári Titánok két vesztes mérkőzést játszottak, Debrecenben 6-2-re, majd vasárnap a Raktár utcában 8-3-ra kaptak ki a Brassótól. A csapat nagyon fiatal, a felnőttek között még nehéz nekik, de jönnek majd szebb napok!


Bánat: kézilabdázóink papírforma-eredményt érek el. A Ferencváros otthonában voltak szép pillanataik a fiataloknak és a rutinosaknak, de a Fradi nyert 30-19-re.

Labdarúgás: a MOL Vidi FC labdarúgócsapata a „szomszéd”, a  Puskás Akadémia otthonában lépett pályára Felcsúton. Amely a hazai pályájuk is egy ideje. A sereghajtó Puskás 2-1-re nyert. Mert a nagyot küzdő Vidinél is nagyobbat küzdött, a második félidőben sok helyzetet kidolgozott, és egyet értékesített közülük. Mert a Vidi a 102. percben (!) büntetőt hibázott…

Kapcsolódó Cikkek