EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Egy klasszikus brilles ékszerért fizettek a legtöbbet a BÁV kamaraaukcióján

Egy 1 karátos brillel díszített klasszikus eljegyzési gyűrű kelt el a legmagasabb áron a BÁV kamaraaukcióján, amelyen az ékszekerek mellett festményekre, ezüst tárgyakra, kerámiákra és porcelánokra, valamint vintage órákra licitálhattak az érdeklődők.

Telt házzal indult a szezon a BÁV őszi kamaraaukciójával, ahol megfizethető árú, minőségi alkotásokra lehetett licitálni – közölte a BÁV pénteken az MTI-vel.


Az ékszerek közül egy félkarátos briliánssal és hat kisebb gyémánttal ékített gyűrű 221 ezer forintot kelt el, de sokan licitáltak egy rozéarany, 1 karátnyi briliánssal díszített karkötőre is, amelynek az árát 319 ezer forintnál ütötték le.

Mint írják, évről évre egyre keresettebbek a korall és a türkiz ékszerek. Több mint kétszeres áron, 147 ezer forintért cserélt gazdát egy türkizzel díszített lencseforma arany fülbevaló. A vintage órák közül egy Marvin férfi arany karóra csaknem 200 ezer forintért talált új gazdára.


A festmények és grafikák közül Gross Arnold alkotásai voltak a legnépszerűbbek, amelyek jellemzően két-háromszoros áron keltek el. A grafikus Virág és játékvonat című műve ugyanakkor kikiáltási árának több mint ötszöröséért, 209 ezer forintért cserélt gazdát. Sokan érdeklődtek Czene Béla Zuglói részlete iránt, a grafika árát végül 246 ezer forintnál ütötték le.

A műtárgyaknál a legnagyobb licitharc egy szecessziós virágtartó díszedényért folyt, amely végül majdnem háromszoros áron, 135 ezer forintért kelt el. Melocco Miklós nőalakot formázó bronzszobra is több mint kétszeres áron, 196 ezer forintért talált új gazdára.

Sokan vásároltak már karácsonyra: népszerűek voltak a gasztroajándéknak kiváló tálkák, cukorszórók, fűszertartók, amelyek közül a legtöbben egy só- és borsszórót cipelő tevére licitáltak.

Az árverés egyik meglepetése volt egy különleges, arany és ezüst szignókkal és egyéb figurákkal díszített moszkvai ezüst szelence, amely hosszú licitharc után végül közel háromszoros áron kelt el.

Élénk érdeklődés övezte a kerámiák és porcelánok licitálását is. A sokféle állatos darab közül a legkeresettebbek között voltak Gorka Lívia zebrás és madaras kerámiái, valamint Gorka Géza jegesmedveszobra, míg a Lynn Chase tervei alapján készült jaguáros hollóházi dísztál is több mint kétszeres áron cserélt gazdát – írták a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.