2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb X.kerület

Egy nap a fociról és ami mögötte van

Az első alkalommal megrendezett Futball Éjszakája esemény keretében öt budapesti és 16 vidéki helyszínen tárultak ki a labdarúgóklubok kapui: a stadionlátogatástól kezdve a bemutatóedzéseken keresztül az utánpótlástornákig számos színes programot tartottak a sportág iránt érdeklődőknek múlt pénteken. Így volt ez a közeli MTK-stadionban is, ahol azon túl, hogy akár az öltözőkbe is bepillanthattak a látogatók, a zöld gyepen maguk is megmérethették magukat különböző játékokban. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a húsz évvel ezelőtti Fradi és MTK meghatározó játékosai is pályára léptek, valamint Színész-Újságíró Rangadót is rendeztek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.