EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Tatabánya

Egy nap autó nélkül

Kerékpáros felvonulás, kergebringa és segway – igazán színes programkínálattal készültek idén az autómentes nap szervezői.

A Csónakázó-tónál rendezett családi nap keretében mindenki megtalálhatta a neki megfelelő mozgásformát, de a középpontban természetesen ezúttal is a biciklizés állt. A kerékpáros felvonulást közös zenés bemelegítés előzte meg Klemencz-Gottfried Nikoletta irányításával, majd a biciklicsengők hangjára egyszerre vágtak neki a kétféle távnak kicsik és nagyok: a kisgyerekek a tó körül mentek egy kört együtt, míg a felnőttek Bánhida és Dózsakert érintésével tértek vissza a rendezvény helyszínére. A nap lezárása igazán látványosra sikerült: extrém triálbemutatóval szórakoztatták a megjelenteket. A Hegeshow-fellépések egyedisége, hogy olyan mutatványokat láthat a közönség, amelyek világszinten elismertek és egyedülállóak – ezt ezúttal Tatabányán is megcsodálhattál azok, akik kilátogattak az autómentes napra.


A nap programjában versengés és játlkos feladatok is szerepeltek

Az Európai Autómentes Nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autósforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra. A kezdeményezés fontos küldetése, hogy az emberek jobban odafigyeljenek a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, illetve a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó lakosokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon kíván hozzájárulni a lakosság egészségének és életminőségének javításához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.