2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Egy nap autó nélkül

Kerékpáros felvonulás, kergebringa és segway – igazán színes programkínálattal készültek idén az autómentes nap szervezői.

A Csónakázó-tónál rendezett családi nap keretében mindenki megtalálhatta a neki megfelelő mozgásformát, de a középpontban természetesen ezúttal is a biciklizés állt. A kerékpáros felvonulást közös zenés bemelegítés előzte meg Klemencz-Gottfried Nikoletta irányításával, majd a biciklicsengők hangjára egyszerre vágtak neki a kétféle távnak kicsik és nagyok: a kisgyerekek a tó körül mentek egy kört együtt, míg a felnőttek Bánhida és Dózsakert érintésével tértek vissza a rendezvény helyszínére. A nap lezárása igazán látványosra sikerült: extrém triálbemutatóval szórakoztatták a megjelenteket. A Hegeshow-fellépések egyedisége, hogy olyan mutatványokat láthat a közönség, amelyek világszinten elismertek és egyedülállóak – ezt ezúttal Tatabányán is megcsodálhattál azok, akik kilátogattak az autómentes napra.


A nap programjában versengés és játlkos feladatok is szerepeltek

Az Európai Autómentes Nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autósforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra. A kezdeményezés fontos küldetése, hogy az emberek jobban odafigyeljenek a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, illetve a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó lakosokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon kíván hozzájárulni a lakosság egészségének és életminőségének javításához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.