EUR: 317,47 Ft
CHF: 280,11 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Tatabánya

Egy nap autó nélkül

Kerékpáros felvonulás, kergebringa és segway – igazán színes programkínálattal készültek idén az autómentes nap szervezői.

A Csónakázó-tónál rendezett családi nap keretében mindenki megtalálhatta a neki megfelelő mozgásformát, de a középpontban természetesen ezúttal is a biciklizés állt. A kerékpáros felvonulást közös zenés bemelegítés előzte meg Klemencz-Gottfried Nikoletta irányításával, majd a biciklicsengők hangjára egyszerre vágtak neki a kétféle távnak kicsik és nagyok: a kisgyerekek a tó körül mentek egy kört együtt, míg a felnőttek Bánhida és Dózsakert érintésével tértek vissza a rendezvény helyszínére. A nap lezárása igazán látványosra sikerült: extrém triálbemutatóval szórakoztatták a megjelenteket. A Hegeshow-fellépések egyedisége, hogy olyan mutatványokat láthat a közönség, amelyek világszinten elismertek és egyedülállóak – ezt ezúttal Tatabányán is megcsodálhattál azok, akik kilátogattak az autómentes napra.


A nap programjában versengés és játlkos feladatok is szerepeltek

Az Európai Autómentes Nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autósforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra. A kezdeményezés fontos küldetése, hogy az emberek jobban odafigyeljenek a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, illetve a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó lakosokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon kíván hozzájárulni a lakosság egészségének és életminőségének javításához.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.