EUR: 330,75 Ft
CHF: 300,78 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb Veszprém

Egy napra színházzá is alakult az állatkert

Fotó: Veszprémi Állatkert

Szeptember 23-án egy kicsit a zoo állatai is belekóstolhatnak a színházi élménybe: ezen a napon a Petőfi Színház művészei zenés műsorral járják körbe az állatkertet. A színházi attrakció célszemélyei valójában persze a látogatók, de kétségtelenül mindenki különleges élményben részesülhet.

Oberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna és Török László ismertették az együttműködés részleteit (fotó: Kovács Bálint)

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese szerint a veszprémi Európa egyik legszebb állatkertje, amivel sok színházi nézőjük is egyetért. Sokan más városból, településről érkeznek, és a színház mellett a növény- és vadasparkot is útba ejtik, ugyanakkor több olyan vendégszínészük is van, akinek még nem volt lehetősége ellátogatni az állatkertbe.


Éppen ezért gondolták, hogy összekötik a kellemest a hasznossal, és egy rendhagyó színházi produkcióval látogatnak el az állatkertbe – számolt be terveikről az igazgatóhelyettes pénteken sajtótájékoztató keretében. Ezzel végre a színház és a zoo a formális eseményeken kívül is összetalálkozik – tette hozzá Oberfrank Pál színházigazgató.

Az Afrika-park is helyszíne lesz a vasárnapi előadásoknak (fotó: Kovács Bálint)

A szeptember 23-ára 14 órától kezdődő programra egy négyállomásos műsorral készül a teátrum: a szafari park, az elefántpark, a dinópark és a nemrégiben átadott Afrika témájú játszótér mellett az állatvilághoz kötődő ismert dalokat, prózákat, verseket adnak elő a társulat művészei, illetve barátaik. Egy-egy blokk nagyjából fél órát ölel fel, míg a teljes program nagyjából este 6-ig tart, az elhangzó dalok és történetek között pedig az érdeklődők részleteket hallhatnak a Micimackóból és az Állatkerti útmutatóból is, de a színészek igyekeznek minden esetben – a lehetőségeket is figyelembe véve – az adott helyszínhez illő darabbal készülni.


Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.