2020. április 01., szerda
Hugó

Egyéb IX.kerület

Egyetemi sportfesztivál az Orczy-parkban

Ötvenezer főiskolai vagy egyetemi hallgató részvételével a világ legnagyobb rendezvényét tartotta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján, azaz az #IDUS2018-on a központi helyszín az Orczy-park volt, ahol a magyar hallgatók a világ több mint 100 millió egyetemistájához csatlakoztak.


Több pályán lehetett tollasozni (Fotó: Máté Krisztián)

A Budapesti Egyetemi Sportfesztivál programjai amellett, hogy kiemelten a sportról és a fizikai aktivitásról szóltak, párhuzamosan lehetőséget adtak az egyetemisták körében az egészséges életmód népszerűsítésére előadások és sporttémájú programok formájában. A rendezvény egyik fő célja, hogy a hallgatók mindennapjaiba szervesen beépüljön a heti 3-szor 45 perc mozgás, melyet életük folyamán is megtartanak.

A több mint 20 ezer hallgatót megmozgató programon rendeztek többek között MozduljGamer lasertag csapatversenyt, három a három elleni kosárlabdaversenyt, lábtoll-labda-versenyt, játékost triatlont, de volt kalandpark, rendőrségi akadálypálya, íjászat, falmászás, rekeszmászás és XXL-es csocsó is.


Kapcsolódó Cikkek