EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb IX.kerület

Egyetemi sportfesztivál az Orczy-parkban

Ötvenezer főiskolai vagy egyetemi hallgató részvételével a világ legnagyobb rendezvényét tartotta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján, azaz az #IDUS2018-on a központi helyszín az Orczy-park volt, ahol a magyar hallgatók a világ több mint 100 millió egyetemistájához csatlakoztak.


Több pályán lehetett tollasozni (Fotó: Máté Krisztián)

A Budapesti Egyetemi Sportfesztivál programjai amellett, hogy kiemelten a sportról és a fizikai aktivitásról szóltak, párhuzamosan lehetőséget adtak az egyetemisták körében az egészséges életmód népszerűsítésére előadások és sporttémájú programok formájában. A rendezvény egyik fő célja, hogy a hallgatók mindennapjaiba szervesen beépüljön a heti 3-szor 45 perc mozgás, melyet életük folyamán is megtartanak.

A több mint 20 ezer hallgatót megmozgató programon rendeztek többek között MozduljGamer lasertag csapatversenyt, három a három elleni kosárlabdaversenyt, lábtoll-labda-versenyt, játékost triatlont, de volt kalandpark, rendőrségi akadálypálya, íjászat, falmászás, rekeszmászás és XXL-es csocsó is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.