EUR: 320,83 Ft
CHF: 282,15 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Külföld

Egyiptomi származású hajléktalan volt a hétfői brüsszeli késelő

Egyiptomi származású, belga állampolgárságú hajléktalan lehet a hétfői brüsszeli késelő, akit meglőttek a rendőrök, miután rájuk támadt egy igazoltatás során – jelentette a helyi sajtó.

A Le Soir című napilap a brüsszeli ügyészség tájékoztatására hivatkozva arról számolt be, hogy a negyvenes éveiben járó, valószínűleg hajléktalan férfi állapotát stabilizálták a kórházban.

A gyanúsított hétfő délelőtt késsel támadt az őt felébresztő, majd igazoltató rendőrökre a brüsszeli Északi pályaudvar közelében található Maximilien parkban, és könnyebben megsebesítette egyiküket az arcán. A járőrök válaszul tüzet nyitottak, a férfit három találat érte a mellkasán és a combján.

A hatóságok leszögezték: semmi jel nem utal arra, hogy terrortámadás történt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bécsben lobbizott az egyeteméért Soros

  Bécsben lobbizott az egyeteméért Soros

  Államfőket megillető külsőségek között találkozott vasárnap Soros Györggyel Sebastian Kurz osztrák kancellár, aki a Közép-Európai Egyetem Bécsbe költöztetéséről tárgyalt a milliárdos spekulánssal.

 • Újra kitört a Fuego

  Újra kitört a Fuego

  Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

 • Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

  Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

  Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban – közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.