2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Extra

Egymillió nézőt veszített a fürdőruhás felvonulást eltörlő Miss America

Tavalyhoz képest csaknem egymillióval kevesebb televíziónéző volt kíváncsi a helyi idő szerint vasárnap este megrendezett Miss Amerika szépségversenyre, amelynek 98 éves történetében most először nem vonultak fel fürdőruhában a versenyzők.

A Nielsen piackutató cég szerint 4,34 millió ember nézte vasárnap az ABC televízió által közvetített eseményt – amelyen a New York-i Nia Franklin fejére került a korona -, ami 19 százalékos visszaesést jelent a tavalyi 5,35 milliós nézettséghez képest.


Az elmúlt kilenc évben ez volt a Miss Amerika legalacsonyabb nézőszáma. A versenyt 2009-ben a TLC csatornán lehetett megnézni, akkor mindössze 3,54 millióan voltak kíváncsiak a megmérettetésre. A verseny 2011-ben visszatért az ABC-re és 2013-ban 8,6 milliós nézettséget produkált.

Az elmúlt években azonban folyamatosan csökkent a műsor nézettsége: 2015-ben 7,1 millió, 2016-ben 6,29 millió, 2017-ben pedig 5,35 millió embert vonzott a televízió képernyők elé.

A szervezők idén júniusban jelentették be, hogy az eddigi fürdőruhás kört a jövőben egy beszélgetés váltja fel a zsűritagok és a versenyzők között.

“Nem vagyunk többé szépségverseny. Hazánkban kulturális forradalom zajlik, amelynek során a nők bátorságra leltek ahhoz, hogy felálljanak és több területen hallassák a hangjukat” – nyilatkozta korábban Gretchen Carlson, a verseny kuratóriumának vezetője, hozzátéve, hogy a résztvevőket többé nem a kinézetük alapján fogják megítélni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Eljegyezték Katy Perryt

  Eljegyezték Katy Perryt

  Katy Perry és Orlando Bloom sokáig éltek se veled, se nélküled kapcsolatban, többször is szakítottak, mostanra viszont rájöttek, hogy együtt képzelik el a jövőjüket.

 • Abbie, a fekete démon

  Abbie, a fekete démon

  Abbie Holborn a Gordie Shore nevű amerikai valóságshowból vált ismerté, és rövid idő alatt nagyon sok rajongóra tett szert.

 • Curtis – hosszú még az út a rehab után

  Curtis – hosszú még az út a rehab után

  Curtis a hévégén jött ki az elvonóról, ahol több mint öt hetet töltött. Habár úgy érzi sikerült végleg leszámolnia drogproblémáival, a szakértő szerint még nem mondható gyógyultnak a rapper.

 • Oláh Gergő A Dalról: A jóisten akarta így

  Oláh Gergő A Dalról: A jóisten akarta így

  Plágium miatt kizárták A Dal szombati döntőjéből Petruskát és Help me out of here című dalát. Helyére Oláh Gergő lépett, aki úgy véli, hogy nem véletlen alakult így, biztos benne, hogy a Jóisten írta ezt a forgatókönyvet.