2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Zalaegerszeg

Egyre komolyabb a munkaerőhiány

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma, a KSH eddig mért adatai szerint Zalaegerszegen még nem volt ennyire kevés álláskereső, így a munkanélküliség minden eddiginél alacsonyabb. Ugyanakkor rengeteg ajánlat várja azokat, akik szeretnének dolgozni vagy változtatni, a legkeresettebb a fizikai munkaerő. Mindemellett sokan keresnek irodai munkára adminisztrátort, fuvarszervezőt, irodavezetőt, betanított munkásokat, bolti eladókat, könyvelőt, sofőröket, szakácsokat, könyvelőt is. A 2014-ben meghirdetett gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtési program hatására fejlődnek a cégek. A modern technológiák, a piac növekedése és a kiszámítható, stabil környezet bővítésre sarkallja a korábban letelepült vállalkozásokat is. Ez több ezer új munkahelyet jelent. 2018 végéig a cégek 600 munkahely létrehozását tervezik, ezzel az elképzeléssel együtt az elmúlt években az összes új munkahely száma eléri a 4 ezret.
A regisztrált álláskeresők száma ennek köszönhetően látványosan, rekordot döntve csökkent városunkban. Aki pedig állást keres vagy változtatna, illetve foglalkoztatna, annak érdemes a http://zalaegerszeg.hu/allasajanlatok, illetve  a Facebookon a https://www.facebook.com/pg/zalaegerszegifoglalkoztatasipaktum  elérhetőségeket felkeresnie. A paktum célja a város foglalkoztatási szintjének növelése érdekében az önkormányzat, a foglalkoztatók és a képző intézmények partneri együttműködésének támogatása, fejlesztése. Míg 2014 decemberében 4,7 százalék, addig 2018 végére várhatóan 2,5 százalék (körülbelül 1000 fő) körül állhat be a munkanélküliek aránya, akiket sajnos vagy iskolai végzettség hiányában, vagy egészségügyi, esetleg mentális problémák miatt már nehezen alkalmaznak a munkáltatók.

Zalaegerszeg folyamatos fejlődése érdekében, illetve a munkaerőhiány csökkentésére egy 18 pontból álló programcsomagot fogadott el a közgyűlés.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek