EUR: 317,69 Ft
CHF: 279,73 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Szolnok

Egyre népszerűbb a Tisza-tó

Egyre többen választják a Tisza-tó térségét, ha kikapcsolódásra vágynak. Nő a kerékpárosok száma, egyre több a turista és a horgászokból sincs hiány.

Nyolc-kilenc százalékkal nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma a Tisza-tó térségében – mondta Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője. A szállásadók visszajelzései alapján is növekvő tendencia rajzolódik ki a vendégéjszakák és a vendégek számát illetően. Tiszafüreden az idei volt a legkiemelkedőbb szezon az elmúlt három évben; míg 2014-ben 83-84 ezer volt a vendégéjszakák száma, 2018-ban ez 103 ezerre nőtt. Abádszalókon július végétől augusztus végéig szinte telt házzal üzemeltek a szálláshelyek. 2013-ban 300 magánszálláshely volt, tavaly 194, viszont idén újraindult a növekedés. Bornemisza János, Poroszló polgármestere arról számolt be, hogy a Tisza-tavi Ökocentrumban évente 200 ezer a fizető vendégek száma. Idén már szeptember végén el fogják érni ezt a számot, ami több mint 9 százalékos növekedést jelent.


A Tisza-tavi Ökocentrumot is bővítik

A nagy érdeklődésnek köszönhetően a térségben folyamatos fejlesztések zajlanak. A Tisza-tó és a Hortobágy térsége mintegy tízmilliárd forint értékben valósít meg beruházást a térség turizmusfejlesztése érdekében. Tiszafüreden fejlesztik a szabadstrandot és a termálstrandot és a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárutat is megépítik. Abádszalókon is fejlesztik a szabadstrandot, felújítják a melegített vizű fürdőt, játszóteret építenek és új rendezvényteret is kap a település. Poroszlón strandfejlesztés és kikötőfejlesztés lesz és az Ökocentrumot is bővítik.

A Tisza-tó Poroszlónál – háttérben a Tisza-tavi Ökocentrum

A kerékpárosok száma idén a 2015-ös és 2016-os évek együttes forgalmát is meghaladta. Júliusban rekord is született, összesen csaknem tizennégyezer biciklist regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége. Az idei éves kerékpáros-forgalom meghaladhatja az ötvenezret is.


Kapcsolódó Cikkek