EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szolnok

Egyre népszerűbb a Tisza-tó

Egyre többen választják a Tisza-tó térségét, ha kikapcsolódásra vágynak. Nő a kerékpárosok száma, egyre több a turista és a horgászokból sincs hiány.

Nyolc-kilenc százalékkal nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma a Tisza-tó térségében – mondta Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője. A szállásadók visszajelzései alapján is növekvő tendencia rajzolódik ki a vendégéjszakák és a vendégek számát illetően. Tiszafüreden az idei volt a legkiemelkedőbb szezon az elmúlt három évben; míg 2014-ben 83-84 ezer volt a vendégéjszakák száma, 2018-ban ez 103 ezerre nőtt. Abádszalókon július végétől augusztus végéig szinte telt házzal üzemeltek a szálláshelyek. 2013-ban 300 magánszálláshely volt, tavaly 194, viszont idén újraindult a növekedés. Bornemisza János, Poroszló polgármestere arról számolt be, hogy a Tisza-tavi Ökocentrumban évente 200 ezer a fizető vendégek száma. Idén már szeptember végén el fogják érni ezt a számot, ami több mint 9 százalékos növekedést jelent.


A Tisza-tavi Ökocentrumot is bővítik

A nagy érdeklődésnek köszönhetően a térségben folyamatos fejlesztések zajlanak. A Tisza-tó és a Hortobágy térsége mintegy tízmilliárd forint értékben valósít meg beruházást a térség turizmusfejlesztése érdekében. Tiszafüreden fejlesztik a szabadstrandot és a termálstrandot és a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárutat is megépítik. Abádszalókon is fejlesztik a szabadstrandot, felújítják a melegített vizű fürdőt, játszóteret építenek és új rendezvényteret is kap a település. Poroszlón strandfejlesztés és kikötőfejlesztés lesz és az Ökocentrumot is bővítik.

A Tisza-tó Poroszlónál – háttérben a Tisza-tavi Ökocentrum

A kerékpárosok száma idén a 2015-ös és 2016-os évek együttes forgalmát is meghaladta. Júliusban rekord is született, összesen csaknem tizennégyezer biciklist regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége. Az idei éves kerékpáros-forgalom meghaladhatja az ötvenezret is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.