EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Veszprém

Együtt futott a város

Profikat és amatőröket egyaránt megmozgatott a félmaraton (fotó: Domján Attila)

Augusztus 26-án ismét megmozdult a királynék városa, ekkor rendezték ugyanis a hagyományos Veszprém Félmaratont. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a História kertbe került a versenyközpont, innen indultak és itt érhettek célba azok, akik sikeresen teljesítették a kiírt távokat. A félmaratoni táv ezúttal is kétkörös volt, a kevésbé bátrak pedig az egykörös, 11 kilométeres etapot teljesíthették. A kezdőkre és a gyerekekre is gondoltak az ötödik alkalommal kiírt családias hangulatú rendezvényen. Az amatőr futókat megcélzó 2,5 kilométeres hobbi futótáv továbbra is ingyenes maradt.

Az egész város megmozdult a hagyományos futóversenyen (fotó: Domján Attila) sp

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.