2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Elég a Facebook cenzúrájából!

Kampányt indított a Facebook cenzúrája ellen laptársunk, a 888.hu. A közösségi oldal ugyanis főleg a jobboldali tartalmakat tiltja le. A választási kampányban emlékezetes volt Lázár János bécsi videója, de általában is a migránsbűnözéssel kapcsolatos tartalmak kerülnek tiltólistára.

A Facebook letiltási hulláma az áprilisi választások előtt tetőzött. Először az Origo migránsbűncselekményekről szóló cikkeit cenzúrázták, majd az M1-nek nyilatkozó svéd–magyar nőnek a videóját, aki a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt 40 év után költözött haza Svédországból. Politikusokat sem kímélnek: Lázár János Miniszterelnökséget vezető volt miniszter bécsi látogatásáról szóló videóját cenzúrázták, amiben a migrációs válságról és annak következményeiről beszélt.


A Facebook cenzorai persze a választások után sem álltak le, sőt azóta is folyamatosan törlik a jobboldali tartalmakat.

– Utoljára két hónapja tiltottak le 30 napra. Most épp nem vagyok letiltva, de csak azért, mert nem nagyon posztolok a Facebookra. Amint meglátják a cenzorok a tiltott szavakat, rögtön tiltanak – mondta lapunknak Jeszenszky Zsolt, az Echo TV Keménymag című műsorának állandó vendége.


– Legutóbb azért cenzúráztak, mert „volt pofám” kirakni az egyik Keménymag-adást, pedig abból még a csúnya szavak is ki vannak sípolva. Érdekes, hogy az a videó, amin egy kislány a machetével hadonászik és fenyegetőzik, nincs eltüntetve. Az is előfordult, hogy a migránssimogató szóért kaptam 30 napot. Később ugyanazt a cikket kiraktam, csak a szó nélkül, akkor maradhatott. Törölték egy olyan vezércikkemet is, amiben pont a cenzúráról értekeztem. Gumiszabályok vannak, bárkit bármikor letilthatnak. A magánoldalam most épp nem érhető el, csak a hivatalos – tudtuk meg Apáti Bencétől, a Magyar Idők publicistájától.

Fotó: Mészáros Diána

– A letiltásoknak általában politikai okai vannak. Vannak a tiltott szavak, mint migráns, gender, bevándorló. Amint meglátják ezeket, jön a büntetés. Azért is kaptam már büntit, mert kiraktam egy fotót a Sharia Barbie-ról. Mindig az a szöveg, hogy a közösségi irányelveket sérted, de amikor fellebbezel, sokszor nem is válaszolnak, csak helyben hagyják a tiltást – mondta Megadja Gábor, a 888.hu publicistája.

Megadja Gábor (Fotó: Máté Krisztián)

Korábban a Soros Györgyhöz erősen kötődő 444.hu buktatott le egy cenzort. Cikkükből kiderült: a magyar Facebook cenzorai magyarok, akik viszont nem a közösségi oldal, hanem egy olyan cég alkalmazásában állnak, amelynek ugyanaz a tulajdonosa, mint a migránsbarát és kormányellenes RTL Klubé.

Bécs

Olyan helyen jártam Bécsben, ahol kézzel tapintható a bevándorlás következménye.

Gepostet von Lázár János hivatalos oldala am Dienstag, 6. März 2018

 

 

Törölték? Írja meg!

Mindenki tudja, hogy a Facebook előszeretettel tüntet el jobboldali tartalmakat. Új rovatunkba mi éppen ezeket várjuk – írta a 888.hu. Mindenkit arra kérnek, hogy a [email protected] e-mail-címre írják meg az üggyel kapcsolatos saját történeteiket.

 

Kapcsolódó Cikkek