EUR: 322,27 Ft
CHF: 284,13 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Ózd

Éles Jánostól búcsúzunk

Közismert és köztiszteletnek örvendő rendőr volt, aki 30 év szolgálat után, 1992-ben vonult nyugdíjba. Aktivitását sok társadalmi munka jellemezte, mert saját szakterülete, a közlekedés a szabályait mindenkivel meg akarta ismertetni. Számos elismerést kapott feletteseitől. Éles János nyugalmazott rendőr alezredest az Ózd Városi Rendőrkapitányság saját halottjának tekintette, temetésén megjelent dr. Sárközi Ferenc r. altábornagy és dr. Varga László ezredes, ózdi rendőrkapitány is.

Éles János 1962-ben Putnokon szerelt fel a rendőrséghez, és 1968-ig ott szolgált, majd Ózdra került. Végigjárta a ranglétrát, hiszen az őrvezetői rangfokozattól az alezredesi rangig jutott. Hosszú éveken át vezette az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedési osztályát, és társadalmi munkában KRESZ-előadásokat tartott az üzemek, cégek dolgozóinak. Javaslatára hozták létre a városban a KRESZ-parkot, ahol a legfiatalabb korosztály ismerkedhetett meg a közlekedési szabályokkal. Részt vett korának politikai életében, hiszen mozgalmas közösségi életet élt. A mindig jó kedélyű, életvidám ember 2018. augusztus 20-án hunyt el, temetésén családtagok, barátok, ismerősök és a rendőrség képviselői rótták le kegyeletüket.


Fotó: Lokál
Éles János alezredes

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.