2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Ózd

Éles Jánostól búcsúzunk

Közismert és köztiszteletnek örvendő rendőr volt, aki 30 év szolgálat után, 1992-ben vonult nyugdíjba. Aktivitását sok társadalmi munka jellemezte, mert saját szakterülete, a közlekedés a szabályait mindenkivel meg akarta ismertetni. Számos elismerést kapott feletteseitől. Éles János nyugalmazott rendőr alezredest az Ózd Városi Rendőrkapitányság saját halottjának tekintette, temetésén megjelent dr. Sárközi Ferenc r. altábornagy és dr. Varga László ezredes, ózdi rendőrkapitány is.

Éles János 1962-ben Putnokon szerelt fel a rendőrséghez, és 1968-ig ott szolgált, majd Ózdra került. Végigjárta a ranglétrát, hiszen az őrvezetői rangfokozattól az alezredesi rangig jutott. Hosszú éveken át vezette az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedési osztályát, és társadalmi munkában KRESZ-előadásokat tartott az üzemek, cégek dolgozóinak. Javaslatára hozták létre a városban a KRESZ-parkot, ahol a legfiatalabb korosztály ismerkedhetett meg a közlekedési szabályokkal. Részt vett korának politikai életében, hiszen mozgalmas közösségi életet élt. A mindig jó kedélyű, életvidám ember 2018. augusztus 20-án hunyt el, temetésén családtagok, barátok, ismerősök és a rendőrség képviselői rótták le kegyeletüket.


Fotó: Lokál
Éles János alezredes

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.