EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Ózd

Éles Jánostól búcsúzunk

Közismert és köztiszteletnek örvendő rendőr volt, aki 30 év szolgálat után, 1992-ben vonult nyugdíjba. Aktivitását sok társadalmi munka jellemezte, mert saját szakterülete, a közlekedés a szabályait mindenkivel meg akarta ismertetni. Számos elismerést kapott feletteseitől. Éles János nyugalmazott rendőr alezredest az Ózd Városi Rendőrkapitányság saját halottjának tekintette, temetésén megjelent dr. Sárközi Ferenc r. altábornagy és dr. Varga László ezredes, ózdi rendőrkapitány is.

Éles János 1962-ben Putnokon szerelt fel a rendőrséghez, és 1968-ig ott szolgált, majd Ózdra került. Végigjárta a ranglétrát, hiszen az őrvezetői rangfokozattól az alezredesi rangig jutott. Hosszú éveken át vezette az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedési osztályát, és társadalmi munkában KRESZ-előadásokat tartott az üzemek, cégek dolgozóinak. Javaslatára hozták létre a városban a KRESZ-parkot, ahol a legfiatalabb korosztály ismerkedhetett meg a közlekedési szabályokkal. Részt vett korának politikai életében, hiszen mozgalmas közösségi életet élt. A mindig jó kedélyű, életvidám ember 2018. augusztus 20-án hunyt el, temetésén családtagok, barátok, ismerősök és a rendőrség képviselői rótták le kegyeletüket.


Fotó: Lokál
Éles János alezredes

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.