2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Ózd

Éles Jánostól búcsúzunk

Közismert és köztiszteletnek örvendő rendőr volt, aki 30 év szolgálat után, 1992-ben vonult nyugdíjba. Aktivitását sok társadalmi munka jellemezte, mert saját szakterülete, a közlekedés a szabályait mindenkivel meg akarta ismertetni. Számos elismerést kapott feletteseitől. Éles János nyugalmazott rendőr alezredest az Ózd Városi Rendőrkapitányság saját halottjának tekintette, temetésén megjelent dr. Sárközi Ferenc r. altábornagy és dr. Varga László ezredes, ózdi rendőrkapitány is.

Éles János 1962-ben Putnokon szerelt fel a rendőrséghez, és 1968-ig ott szolgált, majd Ózdra került. Végigjárta a ranglétrát, hiszen az őrvezetői rangfokozattól az alezredesi rangig jutott. Hosszú éveken át vezette az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedési osztályát, és társadalmi munkában KRESZ-előadásokat tartott az üzemek, cégek dolgozóinak. Javaslatára hozták létre a városban a KRESZ-parkot, ahol a legfiatalabb korosztály ismerkedhetett meg a közlekedési szabályokkal. Részt vett korának politikai életében, hiszen mozgalmas közösségi életet élt. A mindig jó kedélyű, életvidám ember 2018. augusztus 20-án hunyt el, temetésén családtagok, barátok, ismerősök és a rendőrség képviselői rótták le kegyeletüket.


Fotó: Lokál
Éles János alezredes

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.