2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Székesfehérvár

Életrecept, amelyet nem kell felírni

Az elmúlt heti számunkban olvashattak a székesfehérvári Pedagógiai Könyvtár Életreceptek címet viselő sorozatáról. Augusztusban az alternatív gyógymódokról hallhattunk Vanya Miklós előadásában. A középkorúak többségét „súlyos” probléma foglalkoztatja. Túlsúlyos. Ezen próbál segíteni, erről a kérdéskörről szólt az Alternatív gyógymódok másfél órája.

 

A gyógymódokat illetően több alternatíva létezik: orvosok által végzett gyógyítás, természetgyógyászat, de sokan veszik igénybe a csontkovácsok megoldásait, és még sorolhatnánk a különböző módokat. Vanya Miklós alternatívája a body key, azaz a testkulcs nevet viseli. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy életmódprogram, aminek a különlegessége, hogy személyre szabott, géntesztre alkalmazott, amihez különböző szolgáltatások kapcsolódnak. Mint például a tanácsadás, a tiszta táplálékkiegészítők, amelyekkel hosszú távon meg lehet alapozni az egészséget – mondta az előadó.


Vanya Miklós 95 kilóról 70-re ment le, és tartja a súlyát. Pedig ehet, amit akar… Fotó: seso

 

– Az életmód a fontos, és az életmódhoz kell a megfelelő ételmódot alakítani. Mert csak ez, és így szolgálja egészségünket – fogalmazott Vanya Miklós, aki elbüszkélkedett, hogy bármit ehet amit akar – természetesen mértékkel –, és ennek ellenére hosszú ideje tartja 70 kilogrammos testsúlyát a korábbi 95 kilóval szemben. – Ez nem földöntúli csoda, hanem olyan dolognak köszönhető, amiről sokan nem tudnak. Ez az a bizonyos testkulcs, azaz a body key, amit folyamatosan követve, a megfelelő táplálékot a megfelelő időben fogyasztva, a megfelelő mozgást elvégezve hosszú távon biztosítható az egészséges élet a megfelelő testsúllyal.

Vanya Miklós szerint ez nem csoda, csupán elhatározás kérdése, amihez megfelelő elszántság és kitartás szükségeltetik. – Azt gondolom, hogy a magyar nemzet egészségének érdekében terjeszteni kell az egészséges élet ismereteit. Ha ez megtörténik és sikerrel jár, egyre többen tudnak  majd róla, és sok embernek segíthetünk az egészsége megőrzésében.


Az előadó beszélt az étrend-kiegészítőkről is. Erre sokan mondják, hogy azt inkább nem, mert sok negatív tapasztalatról hallottak. – Van ebben igazság. De nem mindegy, hogy szintetikus és mesterséges, vagy bioalapanyagról van szó, megengedett szennyezettséggel, vagy inkább organikus anyagról beszélünk, ami a biónál sokkal szigorúbb, mert semmilyen szennyezettséget nem enged meg. Sőt, a légteret is megveszik körülötte, és teljesen steril körülmények között tudják a magtól a termék előállításáig figyelemmel kísérni az előállítás folyamatát. Ennek köszönhetően sokkal tisztább növényi koncentrátumok kerülnek belénk. Az emberek akkor fordulnak orvoshoz meg akkor kezdenek változtatni, amikor késő. Mindenkinek szüksége van olyan motivációra, ami segít elkezdeni a változást. Lehetőleg még időben. Amikor megmérték az elzsírosodásomat, elgondolkoztam, miképp szeretnék hosszú távon élni és ezt hogy akarom elérni. Gyógyszerekkel, vagy azok nélkül? Ha valakinek van indíttatása arra, hogy változtasson, annak már könnyebb, a következetesség mellett folyamatosan tanácsokra és figyelemre van szüksége, amit kívülről kaphat meg. De tény, hogy az új úton elindulni a legnehezebb. De meg kell tenni! – tanácsolta a szakember.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.