EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szeged

Életveszélyesek a bicikliutak

Többcentis repedés tátong a Rókusi körúti bicikliúton – jelezte egyik olvasónk, aki a napokban elesett kerékpárjával az úthiba miatt. Megkeresésünkre Nagy Sándor alpolgármester azt válaszolta, hogy kéri a környezetgazdálkodástól a szakasz felújítását.

– A repedés nagyjából 5 centi széles, a biciklim kereke ehhez képest 2 és fél centi körüli – mondta János. Az egyetemista a nagy Tescónál tekert, amikor hirtelen elfogyott alóla a bicikli. – A karomat lehorzsoltam és a derekammal landoltam. A térdemet is beütöttem – számolt be sérüléseiről. Két járókelő segítette fel a bukás után.


A szegedi bicikliutak okoztak már balesetet is  (képünk illusztráció, fotó: Máté Krisztián)

A hosszanti repedés viszont egyébként is szemet szúr az ott közlekedőknek. – Óvatosan kell itt kerékpározni. Ráadásul a gyalogossáv mellett van, így nemcsak ön-, hanem közveszélyes is – rázta a fejét Fazekas András, aki szerint az útfelújítások hevében gondolhattak volna a biciklisekre is.

– Jelzésük nyomán a Rókusi körúti repedés javítását kértem a Környezetgazdálkodási Kft.-től. Arról, hogy melyik kerékpárutat újítjuk fel, a lakossági jelzések és a közútkezelő javaslatai alapján a Városüzemeltetési Bizottság fog dönteni. Kérni fogom a kollégákat, hogy a Rókusi körúti kerékpárutat is vizsgálják meg a következő bizottsági előterjesztés készítésekor – válaszolta Nagy Sándor alpolgármester megkeresésünkre.


Egy másik olvasónk jelezte: a Kossuth Lajos sugárúti biciklisávon szintén veszélyes repedéssel kell számolniuk az arra kerekezőknek.

Máshol viszont nem a repedések jelentenek veszélyt. – Nagy lózung, hogy itt mennyi bicikliút van. Azt nem mondanám kerékpárút-építésnek, hogy felfestenek az úttestre egy vonalat – elégedetlenkedett Ádám. Az Oskola utcán ugyanez a helyzet, így a reggeli csúcsforgalomban a bringásoknak nemcsak a velük szemben biciklizőkre kell figyelniük, hanem a mellettük közlekedő autósokra is, különösen a Roosevelt térre befordulókra.

Két éve a Délmagyar cikkezett arról, hogy az önkormányzat újratervezné a Belvárosi hídnál a csomópontot, ahol a Stefánia–Oskola utcai kerékpárút találkozik a híd forgalmával. Akkor a tervek előkészítéséhez napokon át számolták a forgalmat is, majd tavaly nyárra ígérték, hogy a forgalom átalakításának konkrét részleteit kidolgozzák. Az alpolgármester ezzel kapcsolatban azt írta, hogy ez várhatóan 2020-ban valósulhat meg, de még a tervezési fázisnál tartanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.