2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Szeged

Életveszélyesek a bicikliutak

Többcentis repedés tátong a Rókusi körúti bicikliúton – jelezte egyik olvasónk, aki a napokban elesett kerékpárjával az úthiba miatt. Megkeresésünkre Nagy Sándor alpolgármester azt válaszolta, hogy kéri a környezetgazdálkodástól a szakasz felújítását.

– A repedés nagyjából 5 centi széles, a biciklim kereke ehhez képest 2 és fél centi körüli – mondta János. Az egyetemista a nagy Tescónál tekert, amikor hirtelen elfogyott alóla a bicikli. – A karomat lehorzsoltam és a derekammal landoltam. A térdemet is beütöttem – számolt be sérüléseiről. Két járókelő segítette fel a bukás után.


A szegedi bicikliutak okoztak már balesetet is  (képünk illusztráció, fotó: Máté Krisztián)

A hosszanti repedés viszont egyébként is szemet szúr az ott közlekedőknek. – Óvatosan kell itt kerékpározni. Ráadásul a gyalogossáv mellett van, így nemcsak ön-, hanem közveszélyes is – rázta a fejét Fazekas András, aki szerint az útfelújítások hevében gondolhattak volna a biciklisekre is.

– Jelzésük nyomán a Rókusi körúti repedés javítását kértem a Környezetgazdálkodási Kft.-től. Arról, hogy melyik kerékpárutat újítjuk fel, a lakossági jelzések és a közútkezelő javaslatai alapján a Városüzemeltetési Bizottság fog dönteni. Kérni fogom a kollégákat, hogy a Rókusi körúti kerékpárutat is vizsgálják meg a következő bizottsági előterjesztés készítésekor – válaszolta Nagy Sándor alpolgármester megkeresésünkre.


Egy másik olvasónk jelezte: a Kossuth Lajos sugárúti biciklisávon szintén veszélyes repedéssel kell számolniuk az arra kerekezőknek.

Máshol viszont nem a repedések jelentenek veszélyt. – Nagy lózung, hogy itt mennyi bicikliút van. Azt nem mondanám kerékpárút-építésnek, hogy felfestenek az úttestre egy vonalat – elégedetlenkedett Ádám. Az Oskola utcán ugyanez a helyzet, így a reggeli csúcsforgalomban a bringásoknak nemcsak a velük szemben biciklizőkre kell figyelniük, hanem a mellettük közlekedő autósokra is, különösen a Roosevelt térre befordulókra.

Két éve a Délmagyar cikkezett arról, hogy az önkormányzat újratervezné a Belvárosi hídnál a csomópontot, ahol a Stefánia–Oskola utcai kerékpárút találkozik a híd forgalmával. Akkor a tervek előkészítéséhez napokon át számolták a forgalmat is, majd tavaly nyárra ígérték, hogy a forgalom átalakításának konkrét részleteit kidolgozzák. Az alpolgármester ezzel kapcsolatban azt írta, hogy ez várhatóan 2020-ban valósulhat meg, de még a tervezési fázisnál tartanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.