EUR: 332,08 Ft
CHF: 304,02 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Szeged

Életveszélyesek a bicikliutak

Többcentis repedés tátong a Rókusi körúti bicikliúton – jelezte egyik olvasónk, aki a napokban elesett kerékpárjával az úthiba miatt. Megkeresésünkre Nagy Sándor alpolgármester azt válaszolta, hogy kéri a környezetgazdálkodástól a szakasz felújítását.

– A repedés nagyjából 5 centi széles, a biciklim kereke ehhez képest 2 és fél centi körüli – mondta János. Az egyetemista a nagy Tescónál tekert, amikor hirtelen elfogyott alóla a bicikli. – A karomat lehorzsoltam és a derekammal landoltam. A térdemet is beütöttem – számolt be sérüléseiről. Két járókelő segítette fel a bukás után.


A szegedi bicikliutak okoztak már balesetet is  (képünk illusztráció, fotó: Máté Krisztián)

A hosszanti repedés viszont egyébként is szemet szúr az ott közlekedőknek. – Óvatosan kell itt kerékpározni. Ráadásul a gyalogossáv mellett van, így nemcsak ön-, hanem közveszélyes is – rázta a fejét Fazekas András, aki szerint az útfelújítások hevében gondolhattak volna a biciklisekre is.

– Jelzésük nyomán a Rókusi körúti repedés javítását kértem a Környezetgazdálkodási Kft.-től. Arról, hogy melyik kerékpárutat újítjuk fel, a lakossági jelzések és a közútkezelő javaslatai alapján a Városüzemeltetési Bizottság fog dönteni. Kérni fogom a kollégákat, hogy a Rókusi körúti kerékpárutat is vizsgálják meg a következő bizottsági előterjesztés készítésekor – válaszolta Nagy Sándor alpolgármester megkeresésünkre.


Egy másik olvasónk jelezte: a Kossuth Lajos sugárúti biciklisávon szintén veszélyes repedéssel kell számolniuk az arra kerekezőknek.

Máshol viszont nem a repedések jelentenek veszélyt. – Nagy lózung, hogy itt mennyi bicikliút van. Azt nem mondanám kerékpárút-építésnek, hogy felfestenek az úttestre egy vonalat – elégedetlenkedett Ádám. Az Oskola utcán ugyanez a helyzet, így a reggeli csúcsforgalomban a bringásoknak nemcsak a velük szemben biciklizőkre kell figyelniük, hanem a mellettük közlekedő autósokra is, különösen a Roosevelt térre befordulókra.

Két éve a Délmagyar cikkezett arról, hogy az önkormányzat újratervezné a Belvárosi hídnál a csomópontot, ahol a Stefánia–Oskola utcai kerékpárút találkozik a híd forgalmával. Akkor a tervek előkészítéséhez napokon át számolták a forgalmat is, majd tavaly nyárra ígérték, hogy a forgalom átalakításának konkrét részleteit kidolgozzák. Az alpolgármester ezzel kapcsolatban azt írta, hogy ez várhatóan 2020-ban valósulhat meg, de még a tervezési fázisnál tartanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.