2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Külföld

Elhagyta a fegyverét a japán miniszterelnököt kísérő egyik rendőr

Elveszítette péntek este szolgálti fegyverét az egyik rendőr, akit Abe Sindzó japán kormányfő gépkocsioszlopának kíséretével bíztak meg – tudatta szombaton a helyi rendőrség.

A pisztoly egy órával később megkerült, és nincs arra utaló nyom, hogy elsütötték volna – igyekezett mindenkit megnyugtatni a hatóság.


A miniszterelnök a kormányzó Liberális Demokrata Párt vezetőválasztási kampányában mondott beszédet Vakajamában, s utána Kiotóban indult. Az egyik rendőr töltött fegyvere akkor csúszott ki a tokjából, amikor kihajolt az ablakon, hogy a forgalmat irányítsa. A fegyvert rögzítő szíj beleakadt a kocsi ablakába, a rögzítő patent kioldódott, és a pisztoly kiesett a kocsiból. A fegyvert egy helyi lakó találta meg, és átadta a rendőröknek, akik mintegy ötvenen egy órán át keresték az elveszett pisztolyt. Sok helyre bekopogtattak, de nem árulták el, hogy egy fegyvert keresnek, csak annyit mondtak, hogy egy elveszett tárgy után kutatnak.

“Nagyon sajnálatos, hogy ez megtörténhetett. Mindent megteszünk, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő még egyszer” – szögezte le közleményében a rendőrség.

A Kyodo japán hírügynökség jelentése arról nem tesz említést, kell-e valamilyen büntetésre számítania az önmagát lefegyverző rendőrnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump: Úgy tűnik, hogy Irán áll a szaúdi támadás hátterében

    Trump: Úgy tűnik, hogy Irán áll a szaúdi támadás hátterében

    “Úgy tűnik”, hogy Irán áll a szaúdi olajmezők elleni támadás hátterében, de biztosan még nem állítanám” – fogalmazott Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház Ovális Irodájában, ahol a bahreini trónörökös társaságában nyilatkozott az újságíróknak.

  • Csúcsra törnek

    Csúcsra törnek

    Lengyel Ferenc a és Varga Csaba hegymászó is elérte az alaptábort Nepálban, előbbi a Manaszlu, utóbbi a Dhaulagiri csúcsát szeretné megmászni.