2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Békéscsaba

Elismerték dr. Kulcsár László munkáját

Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense augusztus végén megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést a magyar gazdák érdekképviselete és a vidék értékeinek megőrzése iránti elkötelezett, kiemelkedő tevékenységéért.

A szakember gyerekkora óta érdeklődik az agrárium iránt, hivatásának is ezért választotta ezt a területet. Saját elmondása alapján falusi gyerekként elég hamar rálátása volt a mezőgazdaságra. Iskolái elvégzése után kezdő ügyvédként is már a mezőgazdasági nagyüzemek ügyeivel foglalkozott. A baráti, szorosabb kapcsolat ekkor bontakozott ki az üzemek vezetőivel és munkavállalóival egyaránt. Ezzel alapozta meg mai munkásságát.


Ma a kamara elsősorban szakmai köztestület – ezt azért hangsúlyozza dr. Kulcsár László, mert sokan összetévesztik a gazdasági érdekképviseleti tevékenységgel, holott inkább szakmai érdekképviseletről van szó. Segítő szándékkal figyelemmel kísérik a tagok gazdálkodását, tanácsokkal, információkkal látják el őket folyamatosan. A kamara komoly infrastruktúrával és szakmai műhelyháttérrel rendelkezik, ezért az információs bázisa is naprakész. Rendszeresen fórumokat, megbeszéléseket szerveznek, hogy eljussanak az információk az érintettekhez.

Fontos tevékenységük még a falugazdász-hálózat, amely minden településen akár állandó irodával vagy ügyfélszolgálattal elérhető. Ez nem csupán a tanácsadás, beszélgetés szintjén van, hanem komoly operatív segítséget is jelent. Például az egységes kérelmek benyújtása sokszor az ő hathatós közreműködésükkel történik. Többek között ezért is vallja a megyei elnök, hogy munkatársai nélkül nem kaphatta volna meg ezt az elismerést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.