EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Elítélték a férfiból lett jósnőket

Zsarolás és önbíráskodás miatt több bíróság is tárgyalja annak a két mátraterenyei férfinak az ügyét, akik jósnőnek adták ki magukat, így szerezve pénzt hiszékeny emberektől.

Mátraterenyén alig másfél ezer ember él, de közöttük két jós is akad. Bár mindketten férfiak, mégis jósnőnek adták ki magukat. A faluban kocsma nincs, a presszó is bezárt már, mióta tavasszal meghalt a vezetője. Munkahely mutatóban sincs, ezért aztán mindenki úgy próbál boldogulni, ahogy tud.


Credit line: Profimedia, allOver Photo

A vád szerint az élettársi kapcsolatban élő B. Ottó és B. László állítólag álnéven hirdette a közösségi oldalán rontáslevétellel kapcsolatos szolgáltatását. Erre figyelt fel az ország túloldalán, Zalaegerszegen élő G. Zoltán parkolóőr, aki felvette velük a kapcsolatot. Meg is járta.

A férfiakból lett jósnők ugyanis azt állították, levették róla és családjáról a rontást és megakadályozták a várható tragédiák bekövetkezését. Ezért telefonon és a közösségi oldalon követelték a 45 ezer forintos munkadíjukat. Azzal fenyegették ügyfelüket, ha nem fizet, visszateszik rá az átkot, családja pedig ravatalra kerül. A megrémült parkolóőr erre nem csupán a 45 ezer forintot, hanem még az állítólagos ügyvédi munkadíjat is átutalta.


A két tettest önbíráskodás miatt a Zalaegerszegi Járásbíróság fejenként 300 ezer forint pénzbírsággal sújtotta. A vádlottak enyhítésért fellebbeztek, így ügyükben október közepén várható jogerős ítélet.

B. Ottó és B. László ellen két másik ügyben (zsarolás miatt a Ceglédi Járásbíróságon, önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt pedig a Tamási Járásbíróságon) is indult eljárás – tudta meg a Lokál dr. Pirger Csaba Ferenctől, a Zala Megyei Főügyészség szóvivőjétől. A Lokál megkereste B. Lászlót, de nem kívánt nyilatkozni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.