EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Debrecen

Elkészült a Pósa utcai egészségügyi központ

Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának keretében befejeződött a Pósa utcai egészségügyi központ épületének komplex felújítása. A beruházás során a Pósa utca 1. szám alatti, korábban iskolaként funkcionáló épület egy részét alakították át egészségügyi központtá. A program keretében további két orvosi rendelő felújítása jelenleg is zajlik, míg egy tervezés alatt áll.

Nagysándor-telepen az egészségügyi ellátás korábban a Kishegyesi út 158. szám alatti épületben üzemelt, mely meglehetősen korszerűtlennek bizonyult: a vizesblokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos-gépészeti rendszer is elöregedett. Ezért volt szükséges egy új, korszerű, az alapellátás feltételeit biztosító helyiség kialakítására. A fejlesztések közvetlen célja, hogy a debreceniek számára javuljanak az infrastrukturális feltételek, valamint az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgáltatók hatékonyabban tudjanak működni.


Modern várótermek, korszerűbb ellátás. A központ átadásán jelen volt Széles Diána és Kósa Lajos is

A Pósa utca 1. szám alatti, korábban iskolaként funkcionáló, leromlott állapotú épület egy részét felújították, melyben most két háziorvosi, egy házi gyermekorvosi és három védőnői körzet működik. A háziorvosi körzetek lakosságszáma összesen 5705 fő, a praxisba bejelentkezettek száma 3695 fő. A napi betegforgalom átlagosan: 70-80 fő. A házi gyermekorvosi körzet ellátási területének lakosságszáma összesen 1225 fő, a praxisba bejelentkezett gyermekek száma 1248 fő. A védőnők az elmúlt évben 646 főt gondoztak, melyből 78 fő volt az újszülött.

A rendelő környékét is rendbe tették

A fejlesztés lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést. A munkálatok 2018 januárjában kezdődtek és az elkészült rendelőbe az orvosok szeptember elején megkezdték a visszaköltözést és jelenleg már a betegellátás is zajlik. A beruházás során megtörtént az épület egy részének komplex felújítása, az eszközök beszerzése, valamint a központ környezetének akadálymentesítése.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.