EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Debrecen

Elkészült a Pósa utcai egészségügyi központ

Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának keretében befejeződött a Pósa utcai egészségügyi központ épületének komplex felújítása. A beruházás során a Pósa utca 1. szám alatti, korábban iskolaként funkcionáló épület egy részét alakították át egészségügyi központtá. A program keretében további két orvosi rendelő felújítása jelenleg is zajlik, míg egy tervezés alatt áll.

Nagysándor-telepen az egészségügyi ellátás korábban a Kishegyesi út 158. szám alatti épületben üzemelt, mely meglehetősen korszerűtlennek bizonyult: a vizesblokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos-gépészeti rendszer is elöregedett. Ezért volt szükséges egy új, korszerű, az alapellátás feltételeit biztosító helyiség kialakítására. A fejlesztések közvetlen célja, hogy a debreceniek számára javuljanak az infrastrukturális feltételek, valamint az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgáltatók hatékonyabban tudjanak működni.


Modern várótermek, korszerűbb ellátás. A központ átadásán jelen volt Széles Diána és Kósa Lajos is

A Pósa utca 1. szám alatti, korábban iskolaként funkcionáló, leromlott állapotú épület egy részét felújították, melyben most két háziorvosi, egy házi gyermekorvosi és három védőnői körzet működik. A háziorvosi körzetek lakosságszáma összesen 5705 fő, a praxisba bejelentkezettek száma 3695 fő. A napi betegforgalom átlagosan: 70-80 fő. A házi gyermekorvosi körzet ellátási területének lakosságszáma összesen 1225 fő, a praxisba bejelentkezett gyermekek száma 1248 fő. A védőnők az elmúlt évben 646 főt gondoztak, melyből 78 fő volt az újszülött.

A rendelő környékét is rendbe tették

A fejlesztés lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést. A munkálatok 2018 januárjában kezdődtek és az elkészült rendelőbe az orvosok szeptember elején megkezdték a visszaköltözést és jelenleg már a betegellátás is zajlik. A beruházás során megtörtént az épület egy részének komplex felújítása, az eszközök beszerzése, valamint a központ környezetének akadálymentesítése.


Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.