EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szolnok

Elkészült a Szegő!

A teljesen felújított Szegő Gábor Általános Iskolában tartották a városi tanévnyitó ünnepséget vasárnap. Az iskolások idén modern, felszerelt, a mai kor elvárásainak megfelelő épületben kezdhetik a tanévet, jövőre pedig az udvar is megszépül – rekortánpályát fognak építeni a mostani beton helyett. Az ünnepség előtt az iskola egykori vezetője, Bertalan Imréné emléktábláját avatták fel, hogy így tisztelegjenek a pedagógus emléke előtt, aki 30 éven át dolgozott az iskolának. Az alkotás Pogány Gábor Benő szobrászművész munkája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.