EUR: 331,22 Ft
CHF: 301,52 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Elkezdődött a kémkedéssel vádolt KGBéla pere

A Budapest Környéki Törvényszéken kezdetét vette Kovács Béla, ismertebb nevén KGBéla pere. A volt jobbikos EP-képviselőt kémkedéssel és költségvetési csalással vádolják.Kovács továbbra is tagadja a vádiratban terhére rótt bűncselekményeket. A nyomozás adatai szerint az elsőrendű terhelt társaival együtt az Európai Unió sérelmére szolgáltatott ki bizalmas adatokat Oroszország számára. Emellett költségvetési csalással is vádolják, ugyanis az ügyészség szerint átszámítva több mint hatmillió forintnyi kárt okozott az Európai Parlamentnek azzal, hogy gyakornoki szerződést kötött három olyan emberrel, akik soha nem dolgoztak Brüsszelben. A büntetőperre a politikus – forgalmi okokra hivatkozva – félórás késéssel érkezett. Kihallgatása során azt mondta, hogy EP-mandátuma visszaadása mellett a jövőben nem kíván részt venni a magyarországi politikai életben, és kizárólag az üzleti szférára akar összpontosítani. Kijelentette továbbá, hogy sem ő, sem a felesége sohasem dolgozott az orosz titkosszolgálatoknak, és Vlagyimir Putyint sem ismeri személyesen, ahogy az a vádiratban szerepel, valamint a csalást is tagadta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

  • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

    A Liget Projektről is hazudott Karácsony

    Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.