EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Elkezdődött a kémkedéssel vádolt KGBéla pere

A Budapest Környéki Törvényszéken kezdetét vette Kovács Béla, ismertebb nevén KGBéla pere. A volt jobbikos EP-képviselőt kémkedéssel és költségvetési csalással vádolják.Kovács továbbra is tagadja a vádiratban terhére rótt bűncselekményeket. A nyomozás adatai szerint az elsőrendű terhelt társaival együtt az Európai Unió sérelmére szolgáltatott ki bizalmas adatokat Oroszország számára. Emellett költségvetési csalással is vádolják, ugyanis az ügyészség szerint átszámítva több mint hatmillió forintnyi kárt okozott az Európai Parlamentnek azzal, hogy gyakornoki szerződést kötött három olyan emberrel, akik soha nem dolgoztak Brüsszelben. A büntetőperre a politikus – forgalmi okokra hivatkozva – félórás késéssel érkezett. Kihallgatása során azt mondta, hogy EP-mandátuma visszaadása mellett a jövőben nem kíván részt venni a magyarországi politikai életben, és kizárólag az üzleti szférára akar összpontosítani. Kijelentette továbbá, hogy sem ő, sem a felesége sohasem dolgozott az orosz titkosszolgálatoknak, és Vlagyimir Putyint sem ismeri személyesen, ahogy az a vádiratban szerepel, valamint a csalást is tagadta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.