2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Elkezdődött a kémkedéssel vádolt KGBéla pere

A Budapest Környéki Törvényszéken kezdetét vette Kovács Béla, ismertebb nevén KGBéla pere. A volt jobbikos EP-képviselőt kémkedéssel és költségvetési csalással vádolják.Kovács továbbra is tagadja a vádiratban terhére rótt bűncselekményeket. A nyomozás adatai szerint az elsőrendű terhelt társaival együtt az Európai Unió sérelmére szolgáltatott ki bizalmas adatokat Oroszország számára. Emellett költségvetési csalással is vádolják, ugyanis az ügyészség szerint átszámítva több mint hatmillió forintnyi kárt okozott az Európai Parlamentnek azzal, hogy gyakornoki szerződést kötött három olyan emberrel, akik soha nem dolgoztak Brüsszelben. A büntetőperre a politikus – forgalmi okokra hivatkozva – félórás késéssel érkezett. Kihallgatása során azt mondta, hogy EP-mandátuma visszaadása mellett a jövőben nem kíván részt venni a magyarországi politikai életben, és kizárólag az üzleti szférára akar összpontosítani. Kijelentette továbbá, hogy sem ő, sem a felesége sohasem dolgozott az orosz titkosszolgálatoknak, és Vlagyimir Putyint sem ismeri személyesen, ahogy az a vádiratban szerepel, valamint a csalást is tagadta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk együtt 1956 hőseire!

  Emlékezzünk együtt 1956 hőseire!

  Ünnepi élő közvetítéssel, különleges filmválogatásokkal, ünnepi Honfoglalóval ünnepel a Duna Televízió, az M2, az M2 Petőfi TV, az M3 és az M5 csatorna.

 • Tovább csökken a kisvállalkozások adója

  Tovább csökken a kisvállalkozások adója

  Jövőre 12 millió forintra nőhet a kisvállalkozások áfamentessége, csökkenhet a bankadó, még több nyugdíjast és kutatót foglalkoztathatnak a cégek, illetve hozzájárulnak a közterhekhez azok a cégóriások, akik eddig ezt nem tették – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken az MTI-vel.

 • Budapest vízellátása biztonságos a gázgyári szennyezés ellenére

  Budapest vízellátása biztonságos a gázgyári szennyezés ellenére

  Budapest ivóvízellátása biztonságos, a Fővárosi Vízművek által szolgáltatott ivóvíz minden tekintetben megfelel a szigorú előírásoknak – közölte a vízművek pénteken az MTI-vel azt követően, hogy a sajtóban megjelent: az egykori Óbudai Gázgyár területéről veszélyes szennyezőanyagok kerülnek a Dunába.

 • Európa érdeke, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát Ázsiával

  Európa érdeke, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát Ázsiával

  Európának az a határozott érdeke, hogy kapcsolatait még szorosabbra fűzze Ázsiával, ugyanis napjainkban egy világkereskedelmi és gazdasági háború van kibontakozóban – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) szünetében pénteken.