EUR: 325,17 Ft
CHF: 295,02 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Eger

Elkezdődött a szüret

Eger borvidékét 82 éve önálló borvidékké nyilvánították, a város egyik legfontosabb értéke ez a titulus. Az egri bikavér az elmúlt évben hungarikum lett, így még nagyobb figyelem övezi városunkat a borászat tekintetében is. Erre épülő számos vállalkozás és esemény gazdagítja az egyébként idegenforgalmi szempontból is kiemelt megyeszékhelyet. Nagy eseménynek számít minden évben a szüret, mivel ilyenkor derül ki pontosan, hogy milyen lett az idei termés, és abból milyen borokra számíthatunk. Ez kemény fizikai munka, de mégis ünnepély és megkoronázása az egész éves gondoskodásnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.