EUR: 317,73 Ft
CHF: 280,72 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Eger

Elkezdődött a szüret

Eger borvidékét 82 éve önálló borvidékké nyilvánították, a város egyik legfontosabb értéke ez a titulus. Az egri bikavér az elmúlt évben hungarikum lett, így még nagyobb figyelem övezi városunkat a borászat tekintetében is. Erre épülő számos vállalkozás és esemény gazdagítja az egyébként idegenforgalmi szempontból is kiemelt megyeszékhelyet. Nagy eseménynek számít minden évben a szüret, mivel ilyenkor derül ki pontosan, hogy milyen lett az idei termés, és abból milyen borokra számíthatunk. Ez kemény fizikai munka, de mégis ünnepély és megkoronázása az egész éves gondoskodásnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.