2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Eger

Elkezdődött a szüret

Eger borvidékét 82 éve önálló borvidékké nyilvánították, a város egyik legfontosabb értéke ez a titulus. Az egri bikavér az elmúlt évben hungarikum lett, így még nagyobb figyelem övezi városunkat a borászat tekintetében is. Erre épülő számos vállalkozás és esemény gazdagítja az egyébként idegenforgalmi szempontból is kiemelt megyeszékhelyet. Nagy eseménynek számít minden évben a szüret, mivel ilyenkor derül ki pontosan, hogy milyen lett az idei termés, és abból milyen borokra számíthatunk. Ez kemény fizikai munka, de mégis ünnepély és megkoronázása az egész éves gondoskodásnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.