2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Veszprém

Elkezdődött a tanév

A Veszprémi Szakképzési Centrum és a Veszprémi Tankerületi Központ tagintézményei a 2017/2018-as tanév sikeres lezárását követően és a nyári fejlesztések, munkálatok után felkészültek az új tanév megkezdésére. Augusztus végén még szakmai programokon vettek részt az intézményvezetők, pedagógusok.

Minden elkészült: jó körülmények várták a szünetről visszatérő diákokat (fotó: Gesztesi Ákos)

A Veszprémi Szakképzési Centrum tagintézményeiben a nyári szünet sem zajlott tétlenül, hiszen kisebb karbantartások folytak, illetve több iskolában is nagyobb felújításokat végeztek. Többek között villamos hálózatokat, vizesblokkokat, kollégiumi szobákat, fűtésrendszereket korszerűsítettek, ezt kiegészítették festési munkálatokkal, továbbá új eszközöket, berendezéseket szereztek be. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően mind a személyi, mind a tárgyi feltételek hiánytalanul rendelkezésre állnak az új tanév indításához. A Centrum nyolc tagintézményében több mint 4000 nappali tagozatos és közel 500 esti tagozatos tanuló kezdte meg a tanévet.


A Tankerületi Központ iskoláiban sem zajlott a nyár eseménytelenül: 55 feladatellátási helyen folytak karbantartási munkák, mintegy 30 millió forint értékben. A tankerület új székhelyintézménnyel gyarapodott: az eddig a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola tagiskolájaként működő szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola önálló intézményként működik tovább. A Tankerületi Központ 45 intézményében, 88 feladatellátási helyen általános iskolai képzésben 10 ezer 678 tanuló, középiskolai képzésben 2401 tanuló, valamint közel 2000 nevelést és oktatást végző pedagógus várta a becsengetést.

Szakmai tanévnyitón vettek részt a pedagógusok (fotó: Domján Attila)

Augusztus végén Szakmai Tanévnyitó Konferenciát rendeztek Veszprémben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével. A megjelent intézményvezetőket, pedagógusokat és mesterpedagógus szaktanácsadókat a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, Galambos Zsuzsanna köszöntötte.


Brányi Mária szerint jó az intézmények és a város kapcsolata (fotó: Domján Attila)

A konferencián beszédet mondott Brányi Mária alpolgármester is, aki elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy Veszprém adhat otthont az eseménynek. Hozzátette, mindig nagy figyelmet fordított a köznevelési intézményekre, a bölcsődéktől a középiskolákig. Hiszi, hogy a kölcsönös odafigyelés semmit sem veszít értékéből azért, mert a köznevelési intézmények jelentős részének nem a város a fenntartója.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.