EUR: 325,90 Ft
CHF: 296,65 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Veszprém

Elkezdődött a tanév

A Veszprémi Szakképzési Centrum és a Veszprémi Tankerületi Központ tagintézményei a 2017/2018-as tanév sikeres lezárását követően és a nyári fejlesztések, munkálatok után felkészültek az új tanév megkezdésére. Augusztus végén még szakmai programokon vettek részt az intézményvezetők, pedagógusok.

Minden elkészült: jó körülmények várták a szünetről visszatérő diákokat (fotó: Gesztesi Ákos)

A Veszprémi Szakképzési Centrum tagintézményeiben a nyári szünet sem zajlott tétlenül, hiszen kisebb karbantartások folytak, illetve több iskolában is nagyobb felújításokat végeztek. Többek között villamos hálózatokat, vizesblokkokat, kollégiumi szobákat, fűtésrendszereket korszerűsítettek, ezt kiegészítették festési munkálatokkal, továbbá új eszközöket, berendezéseket szereztek be. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően mind a személyi, mind a tárgyi feltételek hiánytalanul rendelkezésre állnak az új tanév indításához. A Centrum nyolc tagintézményében több mint 4000 nappali tagozatos és közel 500 esti tagozatos tanuló kezdte meg a tanévet.


A Tankerületi Központ iskoláiban sem zajlott a nyár eseménytelenül: 55 feladatellátási helyen folytak karbantartási munkák, mintegy 30 millió forint értékben. A tankerület új székhelyintézménnyel gyarapodott: az eddig a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola tagiskolájaként működő szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola önálló intézményként működik tovább. A Tankerületi Központ 45 intézményében, 88 feladatellátási helyen általános iskolai képzésben 10 ezer 678 tanuló, középiskolai képzésben 2401 tanuló, valamint közel 2000 nevelést és oktatást végző pedagógus várta a becsengetést.

Szakmai tanévnyitón vettek részt a pedagógusok (fotó: Domján Attila)

Augusztus végén Szakmai Tanévnyitó Konferenciát rendeztek Veszprémben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével. A megjelent intézményvezetőket, pedagógusokat és mesterpedagógus szaktanácsadókat a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, Galambos Zsuzsanna köszöntötte.


Brányi Mária szerint jó az intézmények és a város kapcsolata (fotó: Domján Attila)

A konferencián beszédet mondott Brányi Mária alpolgármester is, aki elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy Veszprém adhat otthont az eseménynek. Hozzátette, mindig nagy figyelmet fordított a köznevelési intézményekre, a bölcsődéktől a középiskolákig. Hiszi, hogy a kölcsönös odafigyelés semmit sem veszít értékéből azért, mert a köznevelési intézmények jelentős részének nem a város a fenntartója.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek