EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Sopron

Elkezdődött az új tanév

Sopronban összesen 18 alap- és középfokú oktatási intézményben, valamint egy alapfokú művészeti intézményben kezdődött meg a tanév szeptember 3-án. Körülbelül 9600 diák kezdte meg az új oktatási évet a városban, közülük 5900 diák kapott ingyenes tankönyvet. A tanévnyitókat a város iskoláiban többnyire az első tanítási nap reggelén, azaz szeptember 3-án tartották, de volt, ahol pénteken vagy vasárnap szervezték meg az évnyitó ünnepséget.
Mintegy 600 elsős kisdiák kezdte meg az iskolát Sopronban, az első és második osztályos kisdiákok – az immár sokéves hagyománynak megfelelően – Sopron MJV Önkormányzatától ingyenes füzetcsomagot vehettek át, így közel 1250 füzetcsomagot osztottak ki.

Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.