EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb Sopron

Elkezdődött az új tanév

Sopronban összesen 18 alap- és középfokú oktatási intézményben, valamint egy alapfokú művészeti intézményben kezdődött meg a tanév szeptember 3-án. Körülbelül 9600 diák kezdte meg az új oktatási évet a városban, közülük 5900 diák kapott ingyenes tankönyvet. A tanévnyitókat a város iskoláiban többnyire az első tanítási nap reggelén, azaz szeptember 3-án tartották, de volt, ahol pénteken vagy vasárnap szervezték meg az évnyitó ünnepséget.
Mintegy 600 elsős kisdiák kezdte meg az iskolát Sopronban, az első és második osztályos kisdiákok – az immár sokéves hagyománynak megfelelően – Sopron MJV Önkormányzatától ingyenes füzetcsomagot vehettek át, így közel 1250 füzetcsomagot osztottak ki.

Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.