2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szolnok

Ellenőrzik a hidakat

Országszerte megkezdődött a közúti hidak átvizsgálása. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint háromszázmillió forintért kötött szerződéseket százhatvanegy közúti híd fő- és célvizsgálatára – ezek között több Jász-Nagykun-Szolnok megyében található.

Megyénkben a Szolnok városi Tisza-hidat, az Abonyi úti vasút feletti hidat, a „Kolozsvári” vasútállomás feletti hidat, a törökszentmiklósi vasútállomás feletti hidat, illetve a szajoli vasút feletti bal és jobb hidat ellenőrzik. A munkálatok meghatározott időszakokban zajlanak, hogy a lehető legkevésbé akadályozzák a közlekedést. A fővizsgálat már országszerte elkezdődött és ősszel el is készül.


A Tisza-hidat is ellenőrizni fogják a szakemberek

A fővizsgálat tízévenként kötelező minden híd esetében. Ezenkívül azonban félévenkénti hídszemlét, évente pedig hídvizsgálatot tart a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Minden megyében van külön hídmérnök, aki ezekért felel. Az országos közutakon összesen 7716 híd található, melyeknek a fővizsgálatát rotációban végzik. A munkálatok során több, autópályát és autóutat átívelő hidat is ellenőriznek a szakemberek.

A genovai híd összeomlása miatt nagyobb jelentősége van az ellenőrzésnek, bár a kettő nem függ össze; a szerződéseket még a katasztrófa előtt aláírták. Az augusztus 14-én Olaszországban történt tömegbaleset okát még vizsgálják, de valószínűsíthető, hogy szerkezeti hiba okozta a hídomlást, ami 43 halálos áldozattal járt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.