EUR: 322,29 Ft
CHF: 283,26 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szolnok

Elloptak három szobrot a Művésztelep kertjéből

Szeptember 3-ára virradóra eltűnt Baráth Fábián szobrászművész három absztrakt, fekete, vasból készült szobra a Művésztelep kertjéből.

Az egyenként százötven-kétszáz kilogrammos szobrokat azért hagyták az ásatás és az építkezés ellenére a kertben, mert a súlyuk miatt azt feltételezték, hogy senki sem tudja őket elmozdítani a helyükről. A tolvajok ezért valószínűleg többen voltak, és előre megtervezték a lopást, ami augusztus 31-én éjfél és szeptember 3-án reggel 7 óra között történt a rendőrség szerint. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság most 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki érdemi információval segít az elkövetők megtalálásában.


A díj összege olyan személynek fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti – írja a kapitányság a police.hu-n olvasható közleményében. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, de ha indokolt, a szükséges tanúvédelmi intézkedéseket is megteszi.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.