EUR: 332,35 Ft
CHF: 303,19 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szolnok

Elloptak három szobrot a Művésztelep kertjéből

Szeptember 3-ára virradóra eltűnt Baráth Fábián szobrászművész három absztrakt, fekete, vasból készült szobra a Művésztelep kertjéből.

Az egyenként százötven-kétszáz kilogrammos szobrokat azért hagyták az ásatás és az építkezés ellenére a kertben, mert a súlyuk miatt azt feltételezték, hogy senki sem tudja őket elmozdítani a helyükről. A tolvajok ezért valószínűleg többen voltak, és előre megtervezték a lopást, ami augusztus 31-én éjfél és szeptember 3-án reggel 7 óra között történt a rendőrség szerint. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság most 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki érdemi információval segít az elkövetők megtalálásában.


A díj összege olyan személynek fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti – írja a kapitányság a police.hu-n olvasható közleményében. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, de ha indokolt, a szükséges tanúvédelmi intézkedéseket is megteszi.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.