EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Szolnok

Elloptak három szobrot a Művésztelep kertjéből

Szeptember 3-ára virradóra eltűnt Baráth Fábián szobrászművész három absztrakt, fekete, vasból készült szobra a Művésztelep kertjéből.

Az egyenként százötven-kétszáz kilogrammos szobrokat azért hagyták az ásatás és az építkezés ellenére a kertben, mert a súlyuk miatt azt feltételezték, hogy senki sem tudja őket elmozdítani a helyükről. A tolvajok ezért valószínűleg többen voltak, és előre megtervezték a lopást, ami augusztus 31-én éjfél és szeptember 3-án reggel 7 óra között történt a rendőrség szerint. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság most 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki érdemi információval segít az elkövetők megtalálásában.


A díj összege olyan személynek fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti – írja a kapitányság a police.hu-n olvasható közleményében. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, de ha indokolt, a szükséges tanúvédelmi intézkedéseket is megteszi.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.