EUR: 316,98 Ft
CHF: 279,32 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Szolnok

Elloptak három szobrot a Művésztelep kertjéből

Szeptember 3-ára virradóra eltűnt Baráth Fábián szobrászművész három absztrakt, fekete, vasból készült szobra a Művésztelep kertjéből.

Az egyenként százötven-kétszáz kilogrammos szobrokat azért hagyták az ásatás és az építkezés ellenére a kertben, mert a súlyuk miatt azt feltételezték, hogy senki sem tudja őket elmozdítani a helyükről. A tolvajok ezért valószínűleg többen voltak, és előre megtervezték a lopást, ami augusztus 31-én éjfél és szeptember 3-án reggel 7 óra között történt a rendőrség szerint. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság most 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki érdemi információval segít az elkövetők megtalálásában.


A díj összege olyan személynek fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti – írja a kapitányság a police.hu-n olvasható közleményében. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, de ha indokolt, a szükséges tanúvédelmi intézkedéseket is megteszi.

 

Kapcsolódó Cikkek