2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Érd

Először indítanak fiúcsapatot is

Nemcsak a Delta Röplabda SE Érd NB II-es női röplabdacsapata, hanem az egyesület utánpótlás-együttesei is megkezdték felkészülésüket a 2018/19-es bajnoki évadra.

A Bolyai János Általános Iskola tornatermében napi rendszerességgel, délelőttönként és délutánonként irányítja a foglalkozásokat Demeter-Mátrai Beáta vezetőedző. A felkészülés, csakúgy, mint máskor, alapozással vette kezdetét, amelynek célja elsősorban az erőnlét fejlesztése. Természetesen a labda is előkerül, hiszen technikai és taktikai játékelemeket is gyakorolnak a röplabdázók – sőt, az Érd Arénába is kilátogattak a játékosok, ahol vizes tréninggel színesítették az edzésprogramot.


A technikai és taktikai játékelemek gyakorlásának helyszíne a tornaterem

Összesen három korosztály végzi jelenleg a felkészülést az új bajnoki évadra. A felnőtt női együttes második NB II-es szezonját kezdi most ősszel. Egy távozó van, Czubora Nikoletta, helyére azonban nem igazolt az egyesület, hanem saját utánpótlásából hozott fel új játékost. Ez egyúttal jelzés is, hogy bíznak a fiatalokban: velük szeretnének sikereket elérni a most kezdődő bajnokságban. Jó hír, hogy a Delta történetében először fiúcsapatot is indítanak a bajnokságban, mégpedig az U19-es korosztályban.

Az edzésprogramot vizes trénig is színesítette
Fotók: Pecsuvácz Péter

Az alapozást követően a különböző korosztályos csapatok már a bajnoki edzésrendnek megfelelően gyakorolnak – hamarosan pedig egyesületen belüli és klubok közötti edzőmérkőzések is bekerülnek a programba.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.