EUR: 321,32 Ft
CHF: 283,93 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Külföld

Elrendelték a késelő afgán menedékkérő kényszergyógykezelését

Elrendelték a német hatóságok szombaton annak az afgán menedékkérőnek a kényszergyógykezelését, aki előző nap három embert késelt meg Ravensburgban.

A rendőrség közölte, hogy a gyanúsított a szakértői vizsgálatok szerint súlyos pszichiátriai rendellenességben szenved, korábban emiatt már többször szorult gyógykezelésre. Cselekménye hátterében pedig egy munkatársával kialakult vitája húzódhat meg.


Legfrissebb értesülések szerint a 21 éves férfit gyilkossági kísérlettel és súlyos testi sértéssel vádolják. Az előzetes elmekórtani vizsgálatok viszont azt állapították meg, hogy nem volt beszámítható állapotban, illetve ez a képessége jelentősen korlátozott lehetett a bűncselekmény elkövetésének idején.

Az afgán férfi pénteken három embert – két szíriai menedékkérőt és egy 52 éves német férfit – késelt meg, de egyikük állapota sem életveszélyes. A támadót Daniel Rapp ravensburgi polgármester ártalmatlanította, aki éppen a bűntény helyszínének közelében járt.


A hatóságok az első vizsgálatok alapján kizárták, hogy terrorcselekmény történt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Ugrólecke

  Nap képe: Ugrólecke

  Lélegzetelállító mutatványnak lehettek tanúi a Kruger Nemzeti Park látógatói, akik saját szemükkel győződhettek meg arról, hogy mekkorát képes ugrani egy nagy kudu.

 • Öt keskenyszájú orrszarvút telepítenek át Ruandába

  Öt keskenyszájú orrszarvút telepítenek át Ruandába

  A kihalás szélén álló kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis michaeli) öt egyedét fogják áttelepíteni jövőre európai állatkertekből a dél-afrikai Ruandába, ez lesz az eddigi legnagyobb rinocérosz-áttelepítés Európából Afrikába – közölte Premysl Rabas, a csehországi Dvur Královéi állatkert igazgatója.

 • Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric

  Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric

  Egymillió euró óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric, Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportjának, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokornak a volt tulajdonosa, akit november 7-én adtak ki a britek Horvátországnak – jelentette a horvát közszolgálati televízió (HRT) kedden.