EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Miskolc

Elsősegélynyújtók versenyeztek

Közel 20 év után ismét Miskolcon gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói. A 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét a múlt hétvégén rendezték meg a borsodi megyeszékhelyen.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg ez a felmenő rendszerű megmérettetést, melynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében.


Szimulált sérülteket látnak el a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjében – fotó: MTI

Az Országos Elsősegélynyújtó Verseny (OEV) döntőjének minden évben egy megyeszékhely belvárosa ad otthont, ahol a résztvevők – a baleseti imitátoroknak köszönhetően – élethű körülmények között versenyezhetnek. A Miskolcon zajló eseménynek több mint 600 résztvevője volt, akik szombaton a belvárosban felállított 21 verseny- és pihenőpont között mozogtak. A versenynapokon mintegy 300 diák 3 kategóriában mérte össze tudását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.