2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Miskolc

Elsősegélynyújtók versenyeztek

Közel 20 év után ismét Miskolcon gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói. A 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét a múlt hétvégén rendezték meg a borsodi megyeszékhelyen.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg ez a felmenő rendszerű megmérettetést, melynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében.


Szimulált sérülteket látnak el a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjében – fotó: MTI

Az Országos Elsősegélynyújtó Verseny (OEV) döntőjének minden évben egy megyeszékhely belvárosa ad otthont, ahol a résztvevők – a baleseti imitátoroknak köszönhetően – élethű körülmények között versenyezhetnek. A Miskolcon zajló eseménynek több mint 600 résztvevője volt, akik szombaton a belvárosban felállított 21 verseny- és pihenőpont között mozogtak. A versenynapokon mintegy 300 diák 3 kategóriában mérte össze tudását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.