2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Elszabadult a pokol Judith Sargentini Twitter oldalán

A zöldpárti Judith Sargentini által összeállított és az EP illetékes szakbizottságában korábban már nagy többséggel jóváhagyott dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

A jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) volt szükség. A tartózkodás nem számított leadott szavazatnak.


A politikus fülig érő mosollyal fogadta az eredményt, aztán pedig úgy gondolta, jó ötlet mindezt szavakba önteni Twitter oldalán.

“Büszke vagyok rá, hogy az Európai Parlament támogatta a Magyarországról szóló jelentésemet, de ez elsősorban a magyar emberek jogairól szól. Kollégáimnak köszönöm, hogy kiálltak a demokrácia és a jogállamiság mellett, félretéve pártérdekeiket.”


Sargentini ezzel olyan lavinát indított el, amire talán ő sem számított. Megállás nélkül érkeznek magyar és angol nyelven a politikust ekéző kritikus vélemények bejegyzése alá. Az egyik külföldi Twitter felhasználó például azt írta, hogy szerinte egy magyar sem kérte Sargentini segítségét és nagyon reméli, soha nem látogat el hazájába.

Ha ön is kíváncsi milyen hozzászólásokkal bombázták Sargentinit, kedvére szemezgethet Twitter oldaláról.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.