EUR: 365,48 Ft
CHF: 345,82 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Belföld

Elszabadult a pokol Judith Sargentini Twitter oldalán

A zöldpárti Judith Sargentini által összeállított és az EP illetékes szakbizottságában korábban már nagy többséggel jóváhagyott dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

A jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) volt szükség. A tartózkodás nem számított leadott szavazatnak.


A politikus fülig érő mosollyal fogadta az eredményt, aztán pedig úgy gondolta, jó ötlet mindezt szavakba önteni Twitter oldalán.

“Büszke vagyok rá, hogy az Európai Parlament támogatta a Magyarországról szóló jelentésemet, de ez elsősorban a magyar emberek jogairól szól. Kollégáimnak köszönöm, hogy kiálltak a demokrácia és a jogállamiság mellett, félretéve pártérdekeiket.”


Sargentini ezzel olyan lavinát indított el, amire talán ő sem számított. Megállás nélkül érkeznek magyar és angol nyelven a politikust ekéző kritikus vélemények bejegyzése alá. Az egyik külföldi Twitter felhasználó például azt írta, hogy szerinte egy magyar sem kérte Sargentini segítségét és nagyon reméli, soha nem látogat el hazájába.

Ha ön is kíváncsi milyen hozzászólásokkal bombázták Sargentinit, kedvére szemezgethet Twitter oldaláról.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek