EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Győr

Ennyire erős keret még soha nem volt

Véget ért a felkészülési időszak a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál, a lányok pedig a szokásokhoz híven a közönséggel együtt köszöntötték az új szezont.

A rendezvényt a Dunakapu téren tartották, ahol rengeteg szurkoló várta kedvenceit. A színpadon az új játékosok és Görbicz Anita csapatkapitány mellett helyet foglalt dr. Bartha Csaba klubelnök és Danyi Gábor vezetőedző is.


Dr. Bartha Csaba klubelnök és Danyi Gábor vezetőedző a szezonnyitó közönségtalálkozón a célokat is megfogalmazta
Fotó: O. Jakócs Péter

– Hihetetlen szezonon vagyunk túl, s nem titok, hogy most a valaha volt legerősebb csapattal vágunk neki az új szezonnak – kezdte az elnök. – Minden posztra van legalább két világklasszis játékosunk. A célkitűzéseink nem is lehetnének mások, mint a BL-ben a Final4-be kerülni, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig elhódítani az első helyeket. Új szakmai stáb állt fel az új szezonra, a Danyi és Zovko páros senki előtt nem ismeretlen a kézilabda berkein belül. A szurkolóknak most is, mint mindig, hatalmas köszönet jár, hogy a csapat mellett vannak, s már a felkészülési időszak alatt is ennyien jöttek és biztatták az együttest – zárta a klubvezető, majd átadta a szót Danyi Gábor vezetőedzőnek, aki köszönetet mondott korábbi kollégájának, Ambros Martinnak is, ám hangsúlyozta: másfajta úton indultak el a csapattal.

A csapat még fáradt: kemény és sikeres felkészülésen vannak túl
Fotó: O. Jakócs Péter

– Boldogsággal tölt el, hogy egy ilyen család tagja lehetek már évek óta, mint az ETO, s még nagyobb öröm, hogy vezetőedzőként is bizonyíthatok. A felkészülés jól sikerült. Még kell egy kis idő, de egyre kevesebb hibával játszunk. Ígérem, minden fronton száz százalékot adunk majd ki magunkból, s köszönjük, hogy ennyien mellettünk vagytok! – zárta szavait Danyi Gábor.


– Gratulálok a fiatal csapattársak nyári teljesítményéhez – kezdte igazi csapatkapitányként Görbicz Anita. – Az új igazolások remek játékosok, könnyen beilleszkedtek, s remélem, ti is hamar megtapasztaljátok, hogy jó emberek is. Már most csapatként működünk. Erre volt példa az összetartó két napunk is, ahol szerencsére a tojásos lecsóm is ízlett mindenkinek – oldotta egy kicsit a szakmai hangulatot a legendás 13-as a közönségtalálkozón.

Az új játékosok, Kari Brattset, Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen a csapat idei új mezét is bemutatta
Fotó: O. Jakócs Péter

Az új játékosok, Kari Brattset, Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen már a csapat idei új mezében köszöntötte a szurkolókat. Kari Brattset úgy fogalmazott, hogy egy álom vált valóra azzal, hogy a Győr játékosa lehet. Veronica Kristiansen egy kicsit megszenvedte a kánikulát és viccesen megjegyezte: „Bizony az edzések után rendesen megemelkedett a pulzusszámom…” – majd sokatmondóan Danyi mesterre mosolygott. A francia kapus is élvezi a város által nyújtott élményeket, és azt, hogy a világ legjobb csapatában, a legjobb kapusok mellett dolgozhat nap mint nap.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.