2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Győr

Ennyire erős keret még soha nem volt

Véget ért a felkészülési időszak a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál, a lányok pedig a szokásokhoz híven a közönséggel együtt köszöntötték az új szezont.

A rendezvényt a Dunakapu téren tartották, ahol rengeteg szurkoló várta kedvenceit. A színpadon az új játékosok és Görbicz Anita csapatkapitány mellett helyet foglalt dr. Bartha Csaba klubelnök és Danyi Gábor vezetőedző is.


Dr. Bartha Csaba klubelnök és Danyi Gábor vezetőedző a szezonnyitó közönségtalálkozón a célokat is megfogalmazta
Fotó: O. Jakócs Péter

– Hihetetlen szezonon vagyunk túl, s nem titok, hogy most a valaha volt legerősebb csapattal vágunk neki az új szezonnak – kezdte az elnök. – Minden posztra van legalább két világklasszis játékosunk. A célkitűzéseink nem is lehetnének mások, mint a BL-ben a Final4-be kerülni, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig elhódítani az első helyeket. Új szakmai stáb állt fel az új szezonra, a Danyi és Zovko páros senki előtt nem ismeretlen a kézilabda berkein belül. A szurkolóknak most is, mint mindig, hatalmas köszönet jár, hogy a csapat mellett vannak, s már a felkészülési időszak alatt is ennyien jöttek és biztatták az együttest – zárta a klubvezető, majd átadta a szót Danyi Gábor vezetőedzőnek, aki köszönetet mondott korábbi kollégájának, Ambros Martinnak is, ám hangsúlyozta: másfajta úton indultak el a csapattal.

A csapat még fáradt: kemény és sikeres felkészülésen vannak túl
Fotó: O. Jakócs Péter

– Boldogsággal tölt el, hogy egy ilyen család tagja lehetek már évek óta, mint az ETO, s még nagyobb öröm, hogy vezetőedzőként is bizonyíthatok. A felkészülés jól sikerült. Még kell egy kis idő, de egyre kevesebb hibával játszunk. Ígérem, minden fronton száz százalékot adunk majd ki magunkból, s köszönjük, hogy ennyien mellettünk vagytok! – zárta szavait Danyi Gábor.


– Gratulálok a fiatal csapattársak nyári teljesítményéhez – kezdte igazi csapatkapitányként Görbicz Anita. – Az új igazolások remek játékosok, könnyen beilleszkedtek, s remélem, ti is hamar megtapasztaljátok, hogy jó emberek is. Már most csapatként működünk. Erre volt példa az összetartó két napunk is, ahol szerencsére a tojásos lecsóm is ízlett mindenkinek – oldotta egy kicsit a szakmai hangulatot a legendás 13-as a közönségtalálkozón.

Az új játékosok, Kari Brattset, Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen a csapat idei új mezét is bemutatta
Fotó: O. Jakócs Péter

Az új játékosok, Kari Brattset, Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen már a csapat idei új mezében köszöntötte a szurkolókat. Kari Brattset úgy fogalmazott, hogy egy álom vált valóra azzal, hogy a Győr játékosa lehet. Veronica Kristiansen egy kicsit megszenvedte a kánikulát és viccesen megjegyezte: „Bizony az edzések után rendesen megemelkedett a pulzusszámom…” – majd sokatmondóan Danyi mesterre mosolygott. A francia kapus is élvezi a város által nyújtott élményeket, és azt, hogy a világ legjobb csapatában, a legjobb kapusok mellett dolgozhat nap mint nap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ennyivel bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

    Ennyivel bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

    A kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a dizájnerdrogok elleni küzdelemre. Egy most megjelent rendelet a meglévő 74 mellett 11 új anyaggal bővítette a tiltott pszichoaktív szerek listáját – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

  • Két bolgár graffitizett a hirosimai Békeparkban

    Két bolgár graffitizett a hirosimai Békeparkban

    Két bolgár graffitikkel rondított el padokat és más tárgyakat a Japán elleni 1945-ös amerikai atomtámadás emlékének szentelt hirosimai Békeparkban – számolt be kedden a helyi rendőrség, amely az ügyet az ügyészségnek továbbította.